Taxandriatrek

6 km of 20 km

Startpunt

Parkeerterrein Kanaal
Lossingweg 21
3920 Lommel

coördinaten: N51.25320 E5.30906

Introductie

De wandeling biedt veel afwisseling aan beide zijden van de grens tussen Luyksgestel en Lommel. De route begint in België en gaat eerst langs het stuifzandgebied de Lommelse Sahara, met zwemplas. U wandelt verder over de wal langs het kanaal, steekt het over met een mooie tuibrug en loopt over de heide richting de Nederlands/Belgische grens. U komt door het kleine maar erg mooie stuifzandgebied Stevensbergen. Het hoogste punt ligt 43,7m boven NAP en is op 30cm na het hoogste punt van Brabant. De Stevensbergen staat bekend als een rijk reptielengebied: hier leven de gladde slang en de levendbarende hagedis. Ook komt er de nachtzwaluw voor.
Na Eetcafé De Koperen Teut gaat u over zand, door bos en langs akkers weer terug naar Lommel. Onderweg passeert u zowel een grenssteen als een grenspaal. De naam 'Taxandriatrek' verwijst naar de Romeinse benaming van de streek waar deze wandelroute door loopt: de Kempen.

Praktische informatie

De wandeling begint in België, omdat de Lommelse Sahara in het zomerseizoen wat later op de dag erg druk kan zijn. De rest van het jaar is een start in Luyksgestel een goed alternatief. Let bij het plannen van de middagpauze op de sluitingsdagen van de horeca.
Als u in Lommel begint kunt u ook een korte wandeling maken van 6 km. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het kanaal. Vlak bij het startpunt vindt u Fiets- en wandelcafé Den Engel. Eetcafe De Koperen Teut is halverwege de route. Geen website.

Een gedeelte van deze wandeling (13 km) met als startpunt Luyksgestel staat onder de naam De Koperen Teut op de website.
Met dank aan de routemaker(s) Rien de Schipper en Angela Roovers en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

2 reacties

7 juli 2019   

foto
Reactie
Vandaag de 20 km gelopen met de wandelpool. Super mooie en gevarieerde route door een deel van België en Nederland. Speciaal in dit seizoen met de veelkleurige begroeiing. Ook het beklimmen van de uitkijktoren is de moeite waard. Een aanrader!
Door Wilma

8 februari 2018   

foto
Reactie
Het eerste deel van de wandeling heeft wel iets weg van een park met waterplas en uitkijktoren. Eenmaal over de tuibrug heb je het rijk alleen en is het stil en weids. Leuke horeca bij de Koperen Teut en als pareltje onderweg de Stevensbergen.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"