Ontwikkelingen

De Mooiste Routes is een club met enthousiaste routemakers en controleurs die met veel passie routes maken en onderhouden in Nederland. Het gaat om wandel-, fiets- en kanoroutes. De website biedt toegang tot honderden routes. Ook worden wandelpools aangeboden en leuke workshops.
Nieuwsgierig naar wat er sinds de start zoal gebeurd is?

Ontwikkelingen van De Mooiste Routes
9 april 2014. De eigenaar van On Track komt met de mededeling dat de website per 1 juni 2014 zal stoppen. Veel routemakers en controleurs blijven verbijsterd, teleurgesteld en soms ook boos achter. Ook abonnees zijn verrast door dit besluit.

18 april 2014. Enkele routemakers die voor On Track actief waren, nemen het initiatief om een nieuwe website op te zetten. Al die mooie routes die met zoveel passie en plezier gemaakt zijn mogen niet zomaar verdwijnen. Een inventarisatie onder routemakers en controleurs levert veel toezeggingen op van mensen die een steentje willen bijdragen.

Er wordt een tijdelijke website gemaakt, in eerste instantie alleen met de mededeling dat de routes zullen blijven. Ook wordt er een facebookpagina gestart. Op 18 mei wordt wereldkundig gemaakt dat routemakers hun routes zullen aanbieden op www.mooisteroutes.nl. De tamtam gaat in werking.

5 juni 2014. De eerste Nieuwsbrief van De Mooiste Routes wordt verzonden en de eerste wandelingen worden op de site geplaatst. Ook wordt er gestart met de organisatie van wandelpools.

16 juni 2014. De Mooiste Routes is ondergebracht in een stichting. De stichting heeft geen winstoogmerk en heeft geen banden met commerciële partijen. Dat betekent dat De Mooiste Routes een onafhankelijke, zelfstandig opererende organisatie is.

Uiteraard is er geld nodig om een goede website te bouwen en te onderhouden en om een Routebeheersysteem aan te schaffen. Veel werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers, maar er moeten ook professionals ingeschakeld worden. Om de benodigde financiën bijeen te brengen, wordt er op 1 juli 2014 een wervingscampagne gestart. Iedereen die De Mooiste Routes een warm hart toedraagt kan alvast een abonnement nemen, een gift doen of vriend worden van De Mooiste Routes. Binnen een week is er al voldoende geld binnen om het Routebeheersysteem te kunnen financieren! Een flitsende start.

16 juli 2014. Er wordt een samenwerking aangegaan met de schrijvers van het succesvolle boek GPS wijzer. De schrijvers van dit boek, twee gps-experts, zullen vanaf dit najaar gps-workshops aanbieden via De Mooiste Routes.

17 juli 2014. Het Routebeheersysteem is beschikbaar en routemakers starten met het invoeren van hun routes. Het enthousiasme is groot; na anderhalve week staan er al tientallen routes klaar voor de nieuwe 'echte' site. Het bouwen daaraan vindt plaats parallel aan het invoeren van de routes.

5 augustus 2014. Er wordt een samenwerking afgesproken met Inspiratuur, de website voor natuurbeleving. Dat betekent dat er via onze site ook natuurworkshops aangeboden worden. Voor het najaar worden enkele paddenstoelenworkshops gepland.

8 augustus 2014. De 50e route komt beschikbaar op 'de tijdelijke site'. Achter de schermen staan al ruim 100 routes klaar; te popelen voor publicatie op de nieuwe site.

19 augustus 2014. Al zo'n 500 mensen hebben zich aangemeld als abonnee, vriend of gever. En dankzij een aantal leningen hebben we nu in ieder geval genoeg middelen om de website te laten bouwen.

27 augustus 2014. 500 likers op Facebook.

4 september 2014. De eerste versie van de nieuwe website gaat live! Al meer dan 350 routes, de meeste voorzien van een gps-versie, zijn beschikbaar voor de abonnees. Deze mijlpaal is bereikt met de hulp van velen. Een woord van dank voor allen die zich zo enorm hebben ingezet: Marga Verhagen, Mirjam Aarsman, Gebca Velema, Annemarie Smith, Marianne Wesselink, Agnes Disco, René de Jong, Mieke Timmer, Wimke Heisen, Jos Baardemans, Jan van der Sman, Luuk Jacobs, Foeke Jan Reitsma, Janneke van de Bunt, René van den Elsen, Jeroen Hogendoorn, Dorien Koppenberg, Marcel Dolleman, Roy Bruil, Therese van de Brug en uiteraard alle routemakers en controleurs.

24 september 2014. De Mooiste Routes groeit op alle fronten. Ruim 3200 mensen schreven zich ondertussen in voor de nieuwsbrief, 600 likers op Facebook, het aantal abonnees is nu ruim 800 en er zijn 460 routes beschikbaar op de site.

21 oktober 2014. 1000 abonnees.

27 oktober 2014. Nieuwe functies 'achter de schermen'. Van nieuwe abonnees ontvingen we tot dit moment een mailbericht met alle gegevens; dit werd dan handmatig verwerkt. Met de nieuwe functionaliteit worden deze gegevens automatisch verwerkt in de abonnee-administratie. Verder hebben abonnees nu de mogelijkheid om bij 'mijn gegevens' het adres en de inloggegevens zelf aan te passen.

2 november 2014. 600 routes op de website.

9 december 2014. 1200 abonnees.

15 december 2014. Nieuwe routezoekfunctie op de website. Je kunt nu zoeken op kaart. Zo zie je makkelijk waar alle routes zijn.

31 december 2014. 1400 abonnees, 705 routes, 755 'likers' op Facebook. En een website waar we veel positieve reacties op krijgen!

22 februari 2015. De tijdelijke wandelpoolpagina is vervangen. Je kunt nu eenvoudig een pool aanmaken via de website. Inschrijvers krijgen automatisch een bevestiging van de inschrijving en er wordt een deelnemerslijst bijgehouden. Verder is er een nieuwe functie ingevoerd: het nu mogelijk om routereacties te plaatsen, eventueel met een foto erbij.

16 juni 2015: De Mooiste Routes bestaat 1 jaar. De route Veluws Beekdal wordt verkozen tot Wandelroute van het Jaar.

13 augustus 2015: Weer een mijlpaal bereikt: 1100 'likers' op Facebook. En al meer dan 900 routes en ruim 2000 abonnees.

31 december 2015: Met een tevreden gevoel kunnen we terugkijken op het eerste 'volle jaar' van De Mooiste Routes. We hebben nu zo'n 950 routes, 2140 abonnees en 1450 'likers' op Facebook.

11 april 2016: 1000 routes op de website.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"