De Mooiste van Louis

Louis van de Wiel heeft een mooi lijstje met routes aangeleverd voor de website. Het zijn hoofdzakelijk wandelroutes in Het Groene Woud. Hoe is dat zo gekomen en van wat voor wandelingen houdt Louis zelf het meest? We vroegen het hem.

Hoe kwam het zo dat je routemaker werd?
"Ik ben inmiddels een kleine 10 jaren actief als routemaker en controleur, eerst bij On Track en daarna bij opvolger DMR. Wandelen en fietsen zijn eigenlijk al bijna een leven lang grote hobby's en daarnaast ben ik ook een echte kaart-gek. Dan heb ik het niet over het spelletje, maar over liefst zo gedetailleerd mogelijke landkaarten. Inmiddels is dat grotendeels digitaal en te gebruiken via tig outdoor-apps op laptop en telefoon. Mijn DMR-routes vind je vooral in Het Groene Woud, grofweg de driehoek tussen 's Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Waar overigens meerdere collega-routemakers van DMR actief zijn, hetgeen het niet gemakkelijk maakt om nog met originele, niet of beperkt-overlappende routes te komen."

Wat voor routes vind je zelf het leukst?
"Ik houd ervan om de gebaande paden te verlaten en op zoek te gaan naar de intieme 'kruip door, sluip door- paadjes', ver weg van de drukte. Maar van een wandeling als Pimpernelblauwtje, waar prachtige natuur verbonden wordt met de stadse charmes van Den Bosch, kan ik ook héél erg genieten. Horeca onderweg vind ik belangrijker dan horeca bij begin-/eind-punt, maar de kwaliteit van de route is bepalend, niet de plaats van de horeca."

De mooiste van Louis
Ben je nieuwsgierig naar de routes van Louis? Hieronder lees je welke hij zelf 't mooiste vindt.

Wandelroutes   Plaats   PR   KM
Helvoirtse Heide en Drunense...   Helvoirt   NB   13
Pimpernelblauwtje   's-Hertogenbosch   NB   15
Meierijse Landgoederen   Boxtel   NB   17
Langs Baensffoert en Castione   Boxtel   NB   24/27

Geen keuze kunnen maken? Kijk verder op de routepagina.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Voor maar € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland!

Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"