Schier oneindig

wandelroute - 13 km

Tijdens deze rondwandeling door Nationaal Park Schiermonnikoog maakt u kennis met al het moois dat dit eiland te bieden heeft: (zand)duinen, strand, bos en plassen.
Ook vindt u bezienswaardigheden op uw pad: het mooie dorp, de bunker met het uitzichtpunt en de begraafplaats voor drenkelingen, Vredenhof. U wandelt over smalle paadjes en kunt onderweg allerlei lekkers proeven, zoals dauwbramen, appels, duindoorn en zeekraal.

Praktische informatie

De route is opgedeeld in twee lussen, die beide beginnen in het dorp. U kunt de tocht dus ook in twee etappes opdelen.

Pauzeren onderweg: drink- & eethuis de Berkenplas, mooi gelegen aan de gelijknamige waterrecreatieplas. Kijk voor de openingstijden op https://schiermonnikoog-horeca.nl/openingstijden-berkenplas/

Startpunt Schier oneindig

Hotel van der Werff
Reeweg 2
9166 PX Schiermonnikoog

coördinaten: N53.47797 E6.16073
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Zwijgers en Dorien Koppenberg en aan de controleur(s) Tineke Zwijgers.

4 reacties

1 juni 2023   

foto
Reactie
Wat is het hier mooi wandelen! Het bewoonde gedeelte en de natuur gaan naadloos in elkaar over. Veel vogels, bloemen en uitzichten, en zelfs historie, om van te genieten.
Door Aad van Dorp

13 augustus 2022   

Reactie
Hele mooi route, die een goede indruk geeft van Schiermonnikoog.
Door Rina

7 oktober 2020   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling waarin je kunt proeven van alles wat Schier te bieden heeft. En de dieren zijn zo ontzettend mak: dit koppel patrijzen liet zich uitgebreid bekijken.
Door Peter

3 november 2015   

foto
Reactie
Eiland in de mist…dan is het prettig dat een route als deze in tweeën gesplitst is. Een dag later nog altijd mist…heel betoverend toen de zon kwam. We konden zien dat deze route bij helder weer veel variatie moet hebben. Veel heksenbezems gezien!
Door Hans en Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"