De Koepel van Staring

12 km of 16 km

Startpunt

Parkeerplaats Velhorst
Lageweg, Afslag Velhorst 1
7241 TB Lochem

coördinaten: N52.15260 E6.32905

Introductie

De Koepel van Staring is een prachtige, gevarieerde wandeling in de Achterhoek. Het eerste deel van de tocht voert u door het grotendeels agrarische buurtschap Groot Dochteren ten noorden van het Twentekanaal, Daarna maakt u aan de zuidzijde kennis met het wisselende karakter van Klein Dochteren, in tegenstelling tot het noordelijke gebied grotendeels onverhard.
Achtereenvolgens passeert u de landgoederen Ehzerwold, Boekhorst en Velhorst. Bovendien kunt u de vrij toegankelijke Koepel van Staring bezoeken, van waaruit u een prachtig uitzicht op de Berkelvallei heeft.

Praktische informatie

De route is goed per bus bereikbaar (alleen als u de route niet inkort). U pikt de route dan op bij Landgoed Ehzerwold in Almen. Stap uit bij halte Hogenkampsweg.

In het begin van de lange route is er na circa 1km horeca: Hotel Landgoed Ehzerwold. Deze horecagelegenheid is ook aan het einde van de route snel te bereiken. Daarnaast is er in het nabijgelegen dorp Almen horeca.

Op het oversteekje naar en bij de koepel zijn honden niet toegestaan.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Jos Veelen.

8 reacties

14 mei 2023   

foto
Reactie
Prachtige route, heel nauwkeurig beschreven. Samen met GPS konden we het goed volgen. Afwisselend landschap met mooie landhuizen en boerderijen. Helaas bloeiden de rododendrons nog niet uitbundig. We komen een ander jaar nog eens terug!
Door Marianne

5 september 2021   

Reactie
Prachtige afwisselende omgeving. De tweede helft is qua wandelen het leukst, wij zouden een volgende keer dan ook de korte versie kiezen.
Door Rob

28 juni 2021   

Reactie
Schitterende wandeling door afwisselend landschap. Stuk langs de Berkel was mooi en de beukenbossen en de landgoederen ook. Een van de mooiste wandelingen die wij gelopen hebben dit jaar.
Door Adri en Reinier

28 februari 2021   

foto
Reactie
Op deze zonnige zondagmiddag de korte versie van de route gelopen. Wat een heerlijke tocht en wat een verrassende rust onderweg. Wij hebben maximaal genoten.
Door Marcel en Janneke

27 juni 2020   

foto
Reactie
Gestart om 5.30 uur, heerlijk rustig onderweg. Het is fijn om op gps te wandelen. Mooie wandeling, lusje is wel de moeite waard. Genoten van flora en fauna onderweg.
Door Henk en Yvonne

17 april 2020   

foto
Reactie
Deze heerlijke gevarieerde route liepen we op een zonovergoten lentedag. Overal fris lentegroen, weilanden met pinkster- en paardenbloemen, enkele mooie landhuizen en natuurlijk De Koepel van Staring. Wat een moois allemaal!
Door Janneke

27 april 2018   

Reactie
We hadden een beetje moeite om de juiste parkeerplaats te vinden. De witte rododendrons stonden gedeeltelijk in bloei, maar de rode zaten nog in de knop. Wel een prachtige wandeling met veel afwisseling. Het middenstuk was een beetje saai.
Door Tony

25 augustus 2015   

Reactie
's Middags verkorte versie van de route gelopen als pelgrimage naar het koepeltje van Staring!! Als je in Almen komt hoort dat op je lijstje te staan, ook vanwege het mooie landschap en de prachtige boerderijen en landhuizen!!
Door Peter en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"