Wandelen tussen coulissen

wandelroute - 42 km

Tijdens deze tocht wandelt u twee dagen door het afwisselende coulisselandschap in de Oost-Achterhoek. Overal stromen beekjes. Bos, houtwallen en bomenrijen delen het landschap in kleine, onregelmatige landbouwpercelen. Vanaf station Lichtenvoorde-Groenlo in Lievelde loopt u de eerste dag voornamelijk over rustige landweggetjes en fietspaden in 19km naar de bosrijke noordkant van Winterswijk. Daar ligt Bed & Breakfast Nieuw Beusink. De tweede dag is 23km lang. Die dag wordt er vaker gebruik gemaakt van zand- en fietspaden. Aan het eind van de wandeling keert u terug bij het station.

Praktische informatie

Let op: jaarlijks vindt in deze omgeving het Zwarte Cross Festival plaats. Alle wegen en paden in de Schans worden dan geruime tijd afgesloten. In 2024 is de Cross van 18 t/m 21 juli. Daarom kunt u vanaf 30 juni t/m 7 augustus 2024 de route niet wandelen.

De overnachting in Bed & Breakfast Nieuw Beusink moet u zelf regelen. Het centrum van Winterswijk ligt op ongeveer 2km. U mag gebruik maken van een fiets.

Er zijn weinig horecagelegenheden onderweg. Op de eerste dag komt u na ongeveer 10km door Meddo. Daar vindt u Café-restaurant Spiekerman. Na 17km wandelt u langs Sevinkmolen. Voor informatie en openingstijden kijkt u op de website.
Op dag twee is onderweg geen horeca. U komt regelmatig langs mooie picknickplaatsen.

Tijdens het groeiseizoen kan er langs enkele paden hoog gras staan, maar ook braamstruiken en brandnetels. Neem de pijpen van de afritsbroek dus mee!

Startpunt Wandelen tussen coulissen

NS station Lichtenvoorde-Groenlo
Stationsstraat 1
7137 MX Lievelde

coördinaten: N52.01226 E6.59606
Met dank aan de routemaker(s) Jan Korten en Jan ter Haar en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

3 reacties

11 maart 2022   

Reactie
Deel 1 van de route gelopen vanaf station Lichtenvoorde/Groenlo. Heerlijk weer en lekker gewandeld. Maar voor mij teveel lange stukken fietspad en verharde wegen.
Door Lilian Hoorn

25 mei 2021   

Reactie
Inderdaad wandelen tussen coulissen: bos, landerijen, beken etc. Ik heb deze wandeling in 2 dagen gelopen, met start en finish op de stations van Winterswijk en Lichtenvoorde. Afwisseling van zandwegen en verharde wegen.
Door Ad van Heuven

20 mei 2021   

Reactie
Vandaag het 1e deel van deze wandeling gedaan. Met de trein van Zutphen naar Lievelde en terug van Winterswijk naar Zutphen. Wandeling is uitstekend beschreven. Verhard, onverhard, graspaden, bos, landerijen en zelfs een meer met strandje.
Door Ad van Heuven

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"