Stuifzanden en Vennen

wandelroute - 11 km

Deze gevarieerde wandeling loopt langs de rand van de Sallandse Heuvelrug. Merendeels onverharde paden voeren u door het prachtige bosrijke gebied rond Ommen. Af en toe is het klimmen en dalen. Daardoor kunt u regelmatig genieten van mooie uitzichten over heidevelden, vennen en de meanderende regenrivier Beneden Regge, bekend om de Steile Oever. Het staartje brengt u over een particulier terrein naar bijzondere (oer)plekjes in Het Laarbos en komt langs Huize Het Laer en een voormalige ijskelder.

Praktische informatie

U vindt horeca op het NS perron bij Spoor 7 en halverwege bij Restaurant De Nieuwe Brug.

Tip: Stuifzanden en Vennen kunt u combineren met Stuifzanden en Hooilanden tot een lange route. Bij Restaurant De Nieuwe Brug kruisen de routes elkaar.

Startpunt Stuifzanden en Vennen

NS station Ommen
Stationsweg 35
7731 AX Ommen

coördinaten: N52.50977 E6.41724
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Anno Jansen.

20 reacties

28 augustus 2023   

foto
Reactie
Leuke punten: heide in bloei, Besthmenerberg met uitkijktoren, Steile Oever, de Regge en Landgoed het Laar.
Door Ellen

16 april 2023   

foto
Reactie
Vanaf het NS-station ben je vlot in de mooie omgeving van Ommen. Mooie afwisselende wandeling: door bos, over heide, langs akkers en de Regge. Het is de moeite waard om de uitkijktoren te beklimmen.
Door Roelof en Jeannette Courtz

25 juni 2022   

foto
Reactie
Op een warme zomerdag deze fraaie wandeling gemaakt. Fijn dat de start bij het NS-station ligt!
Afwisselend landschap: boerenland, bossen, vennen, heidevelden, het mooie riviertje De Regge, landhuis De Laer. En afsluitend 'n biertje op het station.
Door Margreet

17 oktober 2021   

foto
Reactie
We liepen deze wandeling op een stille herfstdag. En we hebben genoten! Fraaie afwisseling tussen bos en open land, met als kers op de taart het stuk langs het riviertje de Regge.
Door Wolter Strijker

23 april 2021   

Reactie
Prachtige route. En met het prachtige lenteweer van vandaag kon het gewoon niet beter!
Door Annie en Ben van Lochem

7 april 2020   

foto
Reactie
Op deze mooie stralende dag genoten van deze prachtige wandeling!
Het was weer genieten.
Door Harry en Marian

4 april 2020   

foto
Reactie
Wat een schitterende route! Veel afwisseling, prachtige natuur, rust, alleen de vogelgeluiden om ons heen, het was genieten. En het mooiste lenteweer wat je je maar kunt wensen. Een aanrader!
Door Piet en Renny

11 maart 2020   

foto
Reactie
Geweldig route met vele hoogtepunten en een gevarieerd landschap. Als hoogte punten de uitkijktoren, het Amfitheater en interessant was ook de ijskelder uit vroegere tijden. Hoogteverschillen en mooie uitzichten over de Regge en Beneden Regge.
Door Anno Jansen

13 oktober 2019   

foto
Reactie
Met een groep van vijf hebben we deze afwisselende wandeling gelopen. We hebben genoten van het mooie landschap, de vele paddenstoelen en de herfstkleuren.
Door Camilla

23 november 2018   

Reactie
Met twee personen deze wandeling gedaan in lekker fris herfstweer. Het is een prachtige route die uitstekend beschreven is. Je kan niet verkeerd lopen!
Door Tineke Hirschler

27 oktober 2018   

foto
Reactie
Bij ideaal wandelweer deze prachtige tocht gelopen. Een route maken met heel weinig asfalt is best knap. Hoogtepunten voor ons: de schitterende vennen en de mooie Regge die als een sierlijk lint door het prachtige landschap meandert. Een juweeltje!
Door Jan en Willy ter Haar

19 augustus 2018   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling die inderdaad prima te combineren is met de Hooilanden. Natuurlijk vennen, maar ook een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren. Het is genieten langs de kabbelende Regge. En vlak bij het station nog een mooi landgoed.
Door Mieke

17 augustus 2018   

foto
Reactie
Een prachtige, afwisselende wandeling, waarbij we op adembenemend mooie plekken kwamen. Dank aan de poolorganisator Tineke Poortman en aan de medewandelaars!
Door Jeanette de Jong

11 mei 2018   

foto
Reactie
Een aanrader om het prachtige heideveld met jeneverbessen en de omgeving vanaf grote hoogte te zien! De dode rivierarm is sprookjesachtig mooi net als de Regge, die, omzoomd door gele brem en meidoorn, prachtig door het landschap meandert.
Door Harm en Tiny

10 maart 2016   

Reactie
Een erg mooie wandeling die goed is te combineren met "Stuifzanden en hooilanden" tot een flinke dagwandeling. Verrassend op veel plaatsen, vooral bij de heidevelden en jeneverbes bossen.
Door Loes en Theo van den Dool

1 maart 2016   

Reactie
Mooie, afwisselende wandeling, niet geheel langs de uitgezette routes.
Door Bert de Roo

1 februari 2016   

foto
Reactie
Prima tocht met variatie: bos, vennen en langs de Regge. Het was een dag met redelijk veel wind, heerlijk om uit te waaien.
Door Anton van de Vondervoort

6 augustus 2015   

foto
Reactie
Weer zo'n mooie wandeling van Tineke. We hebben genoten van al het schoons wat deze streek te bieden heeft. En al de interessante "weetjes" er bij. Het was KLASSE.
Door Jan en Henny Gorter

12 juni 2015   

Reactie
Schitterende route en prima begeleiding door Tineke, alles goed geregeld, mooie dag die voor herhaling vatbaar is.
Door Jan Muller

24 april 2015   

Reactie
Bijzonder fraaie en afwisselende wandeling. Door veranderd inzicht in waterbeheersing mag de Regge weer wat meanderen waardoor fraaie natuur geleidelijk terugkeert.
Door Herman Grimme

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"