Kasteel Terborgh

9 km

Startpunt

Gasterij Kasteel Terborgh
Heisterbrug 119
6365 CC Schinnen

coördinaten: N50.94480 E5.86344

Introductie

Kasteel Terborgh is een afwisselende tocht door een fraai deel van de Westelijke Mijnstreek en door het Geleenbeekdal. U wandelt door bos, in golvend landschap en langs de Geleenbeek, over deels verharde en onverharde wegen. De route heeft één, niet al te zwaar klimmetje.
U passeert de Groene Hotspot 2: Het Glooiende Geleenbeekdal.

Het Landschapspark De Graven, waar u doorheen komt, is nieuwe natuur gevlochten uit versnipperde natuurgebiedjes. De gemeenten Sittard, Geleen en Schinnen willen er een toegankelijk natuurgebied van maken.

Praktische informatie

Bij het startpunt is horeca aanwezig. Voor de openingstijden zie: Gasterij Kasteel Terborgh.
Onderweg komt u langs Brasserie Biesenhof.
Deze route is goed per trein te bereiken vanaf station Spaubeek.
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) Esther Hanssen.

5 reacties

23 juli 2023   

Reactie
Mooi zondagmiddag wandeling. Afwisselende route door bos en natuurgebied. Pad langs de Geleenbeek vond ik het mooiste stuk. Niet te lang (+/- 9 km) met een gezellig horecapunt en onderweg voldoende bankjes om van het uitzicht te genieten.
Door Esther

30 juli 2022   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met wisselend landschap. Het licht was heel mooi op de holle wegen. Aanrader voor een niet te lange wandeling.
Door Thea Ackema

19 november 2018   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling door het prachtige Limburgse landschap. Vooral de diepe dalen en vergezichten maken indruk.
Door Kees en Nicole

24 februari 2018   

foto
Reactie
Op een ijzig koude winterdag deze route gelopen. We hebben er volop van genoten. Een prachtig stukje Limburg ! Routebeschrijving is perfect.
Door Lidia + Eric Korenblik

22 augustus 2017   

foto
Reactie
We hebben 3 uur moeten rijden om 2 uur te wandelen. Maar het was een prachtig uitstapje. Alles zit erin: golvende heuvels, holle wegen, mooie huizen, goede horeca, uitzicht en bos, snelstromende beek en prettige paden. Gezellig landschap.
Door Liesbeth en Freek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"