Fietsen op de Grens

34 km of 46 km

Startpunt

Koffieboerderij Groot Nibbelink
Nibbelinklaan 12
7065 AH Sinderen

coördinaten: N51.92650 E6.43999

Introductie

Fietsen op de grens is een fietstocht met veel variatie die u een mooi stukje van de prachtige Achterhoek laat zien, grenzend aan Duitsland. De tocht begint bij koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen en brengt u over schitterende (kerken) paadjes en langs het prachtige grensriviertje de AA-strang naar het mooie Dinxperlo. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Grenslandmuseum en letterlijk op de landsgrens fietsen. Door mooi boerenlandschap en af en toe langs de Keizersbeek keert u via Lintelo en Varsseveld weer terug naar Sinderen.

Praktische informatie

U kunt de route ook volgen vanaf NS station Varsseveld. Dan wordt de fietstocht ongeveer 1,5km langer.

Bij het startpunt koffieboerderij Groot Nibbelink kunt u de auto gratis parkeren. Openingstijden koffieboerderij: april t/m september di t/m zo 10 - 18 uur. Kijk voor meer informatie op Koffieboerderij Groot Nibbelink.
Na ruim 21km komt u langs Hotel-restaurant-bierstube Brüggenhütte. Info en openingstijden: Brüggenhütte.
Na ongeveer 37km kunt u pauzeren bij Theetuin Rensink. Openingstijden: vanaf mei t/m september op di t/m zo van 10.30 -17.00 uur.
In Dinxperlo is een bezoekje aan het Grenslandmuseum zeer de moeite waard. Kijk op de site voor de openingstijden.
Voor een hapje of een drankje zijn er in het centrum diverse gezellige terrasjes.

Deze route is samengesteld uit gedeelten van de tweedaagse fietsroute Gluren bij de buren.
Waar dat mogelijk is wordt gebruikt gemaakt van fietsknooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

5 reacties

23 juni 2021   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht over heel veel leuke paadjes. Niet alleen een groene omgeving, maar nu ook mooie, kleurrijke bermen. Het is de hele route genieten van de rust in deze omgeving.
Door Mieke

9 juni 2021   

Reactie
Prachtige fietsroute door dit gedeelte van de Achterhoek. Echt een pareltje. Wat een rust en wat een groen. Zoveel mooie en goed onderhouden gravel fietspaden. Veel afwisseling in landschapselementen zoals akkers, bos, houtwallen en weidegebied.
Door Gerard en Agnes

12 oktober 2019   

foto
Reactie
Zoveel vrij gelegen fietspaden kom je maar weinig tegen! Veel bankjes en paddenstoelen. Vaak hebben die rood met witte stippen. Af en toe zagen we langs akkers bloemrijke stroken die hopelijk zorgen voor een toename van het aantal insecten.
Door Hans en Mirjam

26 september 2018   

foto
Reactie
Dit is een schitterende route. Heerlijk fietsen over rustige paadjes. Wij waren verrast dat er in deze regio zoveel bijzondere paadjes zijn, dat je er bijna een hele route mee kunt maken. Kerkje De Rietstap is ook bijzonder om te bekijken.
Door JvG

6 mei 2017   

foto
Reactie
Fietsen door het Achterhoekse land. Een erg leuk begin- en eindpunt. Fijne fietspaden en landweggetjes, bos en boerenland (een net geboren kalfje op de foto). En het heel bijzondere dorp Dinxperlo waar de grens wel heel zichtbaar is. Een aanrader!
Door Henk en Jannie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"