De Eese

wandelroute - 19 km of 25 km

Deze rondwandeling gaat vrijwel uitsluitend door de natuurrijke gebieden van De Woldberg, De Eese en het Nijensleekerveld. Dit historierijke gebied ligt op een stuwwal uit de ijstijd. Het vormt het meest zuidwestelijke deel van een natuurgebied dat zich uitstrekt van Steenwijk tot voorbij Appelscha en in drie provincies (Overijssel, Drenthe, Friesland) ligt. Het is een prettig en toegankelijk gebied om te wandelen.

De route begint en eindigt bij Huis ten Wolde aan de voet van de Woldberg en leidt (in de langste vorm) tot aan Wilhelminaoord. Het is mogelijk de route in te korten tot 19km of 9km.

Pratkische Informatie

De route voert langs horeca in nummer 2 (Fredeshiem), in nummer 5 (Eethuis Family Wilhelminaoord) en aan het einde (Tuk's T-huis). Vlak na Eethuis Family Wilhelminaoord is er ook nog een Theeschenkerij bij bamboekwekerij Mei Chun. Deze laatste twee ontmoet u alleen bij de langste versie van de route.

Startpunt De Eese

Huis ten Wolde
Onderduikersweg 6
8346 KP De Bult (Steenwijk)

coördinaten: N52.80560 E6.11984
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Janny van Rossen.

6 reacties

4 augustus 2023   

Reactie
Wat een prachtig landgoed is De Eese, en vooral ook zo stil, zelfs midden in de zomer. We hebben genoten van bos en hei. Wel een minpuntje bij de 25 km variant: kilometerslang over hetzelfde pad lopen (na Wilhelminaoord) is niet zo spannend.
Door Marielle

28 april 2022   

foto
Reactie
Prachtige, afwisselende route. De Eese is een interessant landgoed met veel mooie, goed onderhouden gebouwen. Bos, heide, watertjes en de Woldberg - erg leuk allemaal. Tip: op de 19km route zie je genoeg van al dit moois ....
Door Janny van Rossen

4 september 2020   

foto
Reactie
Met héél veel plezier deze prachtige route gelopen. Zo gevarieerd als de huizenbouw, zo afwisselend is ook het landschap. Wandelen door historisch erfgoed in een onvergetelijk stukje Nederland!
Door Ria

15 februari 2017   

Reactie
Een hele mooie wandeling. Veel afwisseling: Bos, heide en lanen. De historie van het gebied was de kers op de taart.
Door Bert de Haan

11 november 2016   

foto
Reactie
Mooie herfstroute door bossen en besloten agrarisch landschap. Zelfs heideveldjes en een pingoruïne onderweg. Opvallende karakteristieke huizen en gebouwen van het landgoed De Eese. Aan het einde de beklimming van de 26m hoge Woldberg. Aanbevolen!
Door Wiebe de Bruin

26 juli 2016   

foto
Reactie
Een mooie wandeling met een prima verdeling tussen bos en open terrein. Zelfs in het hoogseizoen was het rustig onderweg! Daardoor veel reeën en hazen gezien. Nadeeltje was wel het tekort aan bankjes om op je gemak te genieten van het uitzicht.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"