Op Wielen, langs Wielen

fietsroute - 47 km

LET OP !: i.v.m. werkzaamheden is het op dit moment (03-07-2024) lastig parkeren aan de Vijverlaan. Eem goed alternatief is parkeren aan de Hoefsvenlaan. Hiervoor verlaat u de Vijverlaan, slaat linksaf en vervolgens iets verderop weer linksaf. Aan uw rechterhand ziet u een grote parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren.

Deze fietsroute laat u alle facetten van het Brabantse landschap zien. Via de bossen en het stuifzand van de Loonse en Drunense Duinen peddelt u tussen weilanden, boerderijen naar de dijken van de Bergsche Maas, dat tussen schapen en runderen naar het pittoreske vestingstadje Heusden leidt.
Vanaf vrij liggende fietspaden is het volop genieten van de zogenaamde wielen. Ook kunt u diverse boerenbedrijven bezoeken. In hun winkeltjes worden eigengemaakte producten aangeboden. Wellicht mag u een pasgeboren kalfje aaien.

Startpunt Op Wielen, langs Wielen

Parkeerplaats Nieuwe Lido
Vijverlaan 10
5143 NH Waalwijk

coördinaten: N51.68008 E5.09609
Met dank aan de routemaker(s) Karin Verbeek en Martin van Briemen en aan de controleur(s) Cees van Riel.

3 reacties

15 augustus 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route. Rondom de Loonse en Drunense duinen druk met fietsers en wandelaars (zondag). Mooie brede fietspaden. Helaas ging de route ook door een stukje industrieterrein, maar dat maakte het vestingstadje Heusden meer dan goed!
Door Patricia

6 mei 2018   

foto
Reactie
Als een roofvogel zweef je middels de hoge dijken over het onderliggende landschap. Een indrukwekkende “watergeschiedenis” van vechten en behouden heeft deze veelal verlaten, rustige streek. Veel vlinders en vogels vinden hier hun leefgebied.
Door Ton van Leest

18 juli 2017   

foto
Reactie
Een route die met zomers weer helemaal tot zijn recht komt. Je fietst langs vele kilometers fietspad (heerlijk breed) door een zéér afwisselend landschap en door mooie dorpjes zoals Vlijmen, Nieuwkuijk, Hedikhuizen en Heusden. Zéér terecht 5 sterren.
Door Cees van Riel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"