Oude Diep

fietsroute - 38 km

Het gebied tussen Wijster en Hoogeveen hoort niet tot de meest bezochte streken van Drenthe. Deze fietstocht Oude Diep laat u ontdekken dat dit geheel ten onrechte is, want het blijkt een buitengewoon afwisselend gebied. U komt op plaatsen waar nog echt iets te ontdekken valt. De fietstocht brengt u onder andere langs de Boerenveensche Plassen, het Mantingerveld en Landgoed Vossenberg. En had u gedacht ooit nog eens met de fiets in Siberië terecht te komen?

Praktische informatie

Bij het startpunt is eenvoudige horeca, beperkt geopend.
Bijna op de helft van de route komt u langs Golfclub Martensplek. Daar is een horecagelegenheid met terras.

Startpunt Oude Diep

Parkeerterrein VAM-berg noord
Vamweg 5
9418 TM Wijster

coördinaten: N52.79560 E6.52770
Met dank aan de routemaker(s) Igno van Heijst en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

2 reacties

27 juli 2022   

foto
Reactie
Alweer drie jaar geleden reed ik deze fietstocht ook. Hij is nog steeds leuk om te doen. Het is zo rustig in deze omgeving, je hebt het rijk bijna alleen. Bijzonder om door Siberië te komen. Dat verwacht je toch niet in deze streek.
Door Mieke

27 juli 2019   

foto
Reactie
Heel bijzonder zijn de 'heuvels' bij het startpunt waar wielrenners aan het klimmen waren. Het is heerlijk fietsen over de rustige landweggetjes in dit onontdekte gebied. Op het terras bij de golfbaan was het met dat warme weer goed toeven.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"