Dreischor en het Dijkwater

wandelroute - 9 km

Met deze wandeling bezoekt u het charmante plaatsje Dreischor en het natuurgebied Dijkwater.
Dreischor is een ringdorp, oftewel de kerk in het midden en een mooie gracht er omheen. Het heeft sinds 1972 een Rijks beschermd dorpsgezicht en telt ongeveer 975 inwoners. In 2001 werd het dorp verkozen tot 'Groenste dorp van Europa'.
Museumboerderij Goemanszorg is gevestigd in een schuur die is omgebouwd tot een expositiezaal met wisselende tentoonstellingen. Op de zolder van de schuur vindt u een grote verzameling aan werktuigen. Hier ziet u hoe vroeger in en om de boerderij geleefd en gewerkt werd. Ook is er een ingerichte boerenwoning met een prachtige oude woonkamer, een authentieke kelder, een knusse bedstede, een gezellige keuken en een originele opkamer. Ook in de tuin rond het museum valt genoeg te zien, zoals oude en hedendaagse landbouwgewassen, kruiden, hoogstamfruitbomen en een aantal oude landbouwwerktuigen.

Praktische informatie

U kunt gratis parkeren bij het museum Goemanszorg.
Komt u met de bus? Reis dan naar halte Dreischor, Goemanszorg. De bus stopt recht voor de deur van het museum.

U bent van harte welkom in het museumcafé voor huisgemaakt gebak en koffie/thee, een lunch of een borrel. Let op: het museum is gesloten in de wintermaanden, check de openingstijden op de website.
Of proef, beleef en geniet van al het goede dat Zeeland te bieden heeft onderweg bij Proeflokaal De Kleine Schorre, behorend bij Wijnhoeve De Kleine Schorre op het mooie Schouwen Duiveland.
In het dorp op de ring komt u voorbij De Boekhouder, waar u kunt genieten van koffie/thee en lekkere dingen.

Startpunt Dreischor en het Dijkwater

Museumboerderij Goemanszorg
Molenweg 3
4315 CE Dreischor

coördinaten: N51.68960 E3.98608
Met dank aan de routemaker(s) Janet Vleeshouwer en aan de controleur(s) Ineke Karelse.

1 reactie

10 januari 2024   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route met historische en natuurwaarde. Neem een verrekijker mee om vogels te spotten. Verrassend, druiventeelt in dit deel van Nederland.
Door Ineke Karelse

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"