Rond Stulp en Vuursche

wandelroute - 15 km of 20 km

Rond Stulp en Vuursche is een afwisselende rondwandeling door het bosrijke gebied ten zuidwesten van Baarn. U hoort, afhankelijk van de wind, soms het gesuis van autowegen. Toch loopt u de hele route over onverharde en halfverharde paden en lanen. Vanaf het station gaat u direct het eeuwenoude Baarnse Bos in. Daarna wandelt u naar het bijzondere heide- en stuifzandgebied De Stulp. Via het dorpje Lage Vuursche en het gelijknamige bos komt u bij het grote Hilversums Wasmeer. U passeert een paar bijzondere vijvers en klimt en daalt over slingerpaadjes achter het landgoed van Kasteel De Hooge Vuursche. Door het laatste bos keert u terug naar het station.

Praktische informatie

Bent u met de auto, dan kunt u parkeren op het parkeerterrein dat naast 'De Generaal' langs de spoorlijn ligt.

Als u gebruik wilt maken van de horecagelegenheden is het raadzaam vooraf de openingstijden te checken.
In het stationsgebouw is een StationsHuiskamer gevestigd. U kunt er terecht voor een hapje en een drankje.
Eethuys-Café De Generaal ligt vlak bij het station. Een leuke gelegenheid om voor of na de wandeling even langs te gaan. In Lage Vuursche zijn diverse horecagelegenheden. Kiest u voor de korte route, dan laat u Lage Vuursche links liggen.
Als u nog ruim 6km te gaan heeft, komt u langs Herberg Boschoord en daarna langs Grand Café Groot Kievitsdal.
Check de openingstijden.

Startpunt Rond Stulp en Vuursche

NS station Baarn
Stationsplein 68
3743 KM Baarn

coördinaten: N52.20832 E5.28161
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Bart Bruins Slot.

28 reacties

26 april 2024   

foto
Reactie
Gisteren 15 km gelopen, zelfs met alle regen van de afgelopen tijd goed te doen, wel een ander bankje kiezen.
Door Monique

21 maart 2023   

foto
Reactie
Heerlijke bos en heidewandeling. Veel vogels. Genoten van het weer, rust en ruimte. Ga hem lopen; aanrader.
Door Evert Jan

24 februari 2023   

foto
Reactie
Het is en blijft een mooie route. Diverse malen heb ik hier gewandeld en volop genoten. Nu ook weer, ondanks de regen. Dan kan het op sommige plekken behoorlijk modderig zijn. Maar dat doet niet af aan de schoonheid van de natuur aldaar.
Door Bart Bruins Slot

31 mei 2022   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Bijna geheel onverhard. Vennen, lange lanen, eenmans paadjes en verschillende soorten natuur. Een aanrader om voor een tweede keer te lopen.
Door Bert

27 mei 2022   

foto
Reactie
Deze route heb ik een aantal keren gelopen, maar nu andersom. Prachtige tocht met zoete dennengeuren. Het is zeker niet de laatste keer dat ik deze mooie tocht ga loop. Mijn lunch werd overigens wel verstoord door de 3 mooie dames van de foto.
Door Hetty

9 mei 2022   

foto
Reactie
Weer heerlijk de 20km gelopen in het frisse groen en rood van de beuken. Veel vogels en af en toe een meertje of ven. Lekker rustig en mooi weer. Genoeg horeca, zelfs op maandag. Aanrader!
Door Evert Jan

18 maart 2022   

foto
Reactie
Mooie boswandeling met - vooral in het 1e deel van de route - veel afwisseling: bos, vennetjes, heide, stuifzand. Overal zingende vogels. Het was alweer zo'n prachtige, zonovergoten dag - en dat in maart!
Door Janny van Rossen

31 oktober 2021   

foto
Reactie
Fantastische wandeling in herfstkleuren. Vaak gelopen, maar in de herfst extra mooi! Het is op zondag wat drukker maar door de uitgestrektheid van het gebied ook wel gezellig. Pluismeer en Wasmeer prachtig. Aanrader!!
Door Evert Jan

23 april 2021   

foto
Reactie
Prachtige en afwisselende route. Inmiddels een aantal keren gelopen. Blijft mooi!
Door Ruud

20 oktober 2020   

Reactie
Mooie en afwisselende route.
Door Joep

23 juli 2020   

foto
Reactie
Mooie boswandeling over de stille stukjes rond het drukke dorp Lage Vuursche. Daarnaast ook verrassende stukjes heide, zandverstuivingen en onverwachte watertjes. Uitstekend beschreven.
Door Marion en Fred

21 juli 2020   

foto
Reactie
Voor de vijfde keer gelopen met leuke groep en superwandelweer. Het blijft een topwandeling met veel variatie, rust en ruimte. Meren ook mooi! Aanrader in alle seizoenen.
Door Evert Jan

10 juni 2020   

Reactie
Prachtig met veel spechten, vingerhoedskruid en 2 reeën.
Door Els S.

10 mei 2020   

Reactie
Mooie afwisselende route en vlot te lopen (het is al een aantal weken droog). Tip: loop niet in het weekend. Het was erg druk met fietsers waar de paden mee gedeeld worden.
Door Hetty

24 oktober 2019   

foto
Reactie
Jammer dat ik maar één foto kan plaatsen. Wat een magische wereld met al die herfstkleuren.
Door Ina

20 oktober 2019   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling! Heel veel bos en bijna alleen onverharde paden. Prachtige herfstkleuren en heel erg veel paddenstoelen. Kortom wij werden erg blij van deze wandeling!
Door Carla Zaalberg

14 juli 2019   

Reactie
Mooie wandeling door een bosrijke omgeving met leuke smalle bospaadjes en ter afwisseling af en toe een leuk meertje. Herberg Boschoord is ook een goede pauzeplek.
Door Sjaak

4 november 2018   

Reactie
Wat een schitterende wandeling, alleen maar bossen, in de verte hoorde je wat auto's, we hebben genoten. We hadden de 15 gelopen maar we kwamen uit op 17 km. Het was allemaal goed beschreven, top.
Door Anja van der Sar

22 juli 2018   

foto
Reactie
Op een warme en zonnige zomerdag is het aangenaam toeven in de bossen van Stulp en Vuursche. Door de hele wandeling heen kom je langs vennen. Zoals aangegeven kun je het verkeer zo af en toe goed horen.
Door Ien Holman

2 januari 2018   

Reactie
Wij vonden het een heerlijke en afwisselende wandeling. We deden de 20 km en dat was goed te doen. Wel jammer van alle modder en plassen maar dat kan niet anders na 4 weken regen. We doen hem zeker nog eens in een ander seizoen. Prima bewegwijzerd.
Door Karin en Gert Jan

16 oktober 2017   

Reactie
De 15 km variant gelopen. Prachtig mooie herfstkleuren en een heerlijk zonnetje. De routebeschrijving is helder en goed te volgen. Complimenten!
Door Carin Roelands

2 februari 2017   

Reactie
We liepen de 15 km-variant van deze leuke en afwisselende route. Er zijn overal veel bomen gekapt en de brede bospaden zijn door de grote tractoren e.d. behoorlijk aan gort gereden. Dat maakt het lopen lastig, zeker wanneer het heeft geregend.
Door Marijke Beumer

8 december 2016   

foto
Reactie
Een wandelroute met een enorme variatie. Avontuurlijk zijn de oude beukenbossen en verrassend de waterpartijen en de zandverstuiving van De Stulp.
Door Marion en Fred den Hertog

14 augustus 2016   

foto
Reactie
Bos, stuifzand en heide; om en nabij en terzijde
Vele paadjes, grote zorgen; En ... komen we er morgen???

Maar natuurlijk zelfs nog vandaag, Vol energie, dat is geen vraag.
Door Dorine Stuger en Afra Burger

9 november 2015   

foto
Reactie
Volop genoten van deze prachtige en afwisselende wandeling. Door de wind regende het bladeren en je voeten verdwenen in het afgevallen blad. Het weer was somber maar door alle kleuren leek het net alsof de zon scheen. Je wordt er haast poëtisch van.
Door Mieke en Marianne

7 oktober 2015   

foto
Reactie
Sjaak Conijn liet ons met de wandelpool genieten van een grote verscheidenheid aan paddenstoelen in een al herfstig bos. In Lage Vuursche smulden we van heerlijke pannenkoeken. Een aanrader deze prachtige route!
Door Frits Talsma

7 oktober 2015   

foto
Reactie
Gezellig 20 km gelopen met 9 natuurliefhebbers. Ik wist plaatsen in de route waar de paddenstoelen de grond uit borrelden in dit mooie bos. Heel leuk om de Vliegenzwam, Naaldboskoraal, Parasolzwam en zelfs de Aardster te bewonderen.
Door Sjaak Conijn

24 mei 2015   

foto
Reactie
Op 1e Pinksterdag met prachtig weer deze route gelopen. Diverse wandelroutes in dit gebied inmiddels gelopen. 2/3 van deze mooie route gaat over andere, stillere wandelpaden. Super leuk om ook deze mooie paden al wandelend te ontdekken.
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"