6 Poelen bij Oude Willem

19 km

Startpunt

Natuurkampeerterrein Oude Willem/Diever
Bosweg 8
8439 SN Oude Willem

coördinaten: N52.88710 E6.31812

Introductie

Deze wandeling, in de bosrijke driehoek Appelscha - Diever- Zorgvlied, verkent een rustig gedeelte van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Tijdens de route ziet u weinig bebouwing. U wandelt door dichte en meer open bosgebieden, over de hei, langs vennen, gebieden met grote grazers en door het brongebied van de Vledder Aa en Tilgrup. Ook steekt u een strook 'ontginning' over die langzamerhand weer transformeert tot een natuurlijker bestemming.

De wandeling is in 2022 gekozen tot de Wandelroute van het Jaar.

Praktische informatie

Het parkeerterrein bevindt zich vlak aan de weg en is halfverhard.

Er is horeca langs de route. Ongeveer 12km vanaf het begin vindt u op 550m afstand Bospaviljoen Appelscha. Zie de website voor openingstijden. Er is ook horeca op ongeveer 600m van het start-/eindpunt van de route: Hoeve aan de weg. Beide zijn alleen geopend in het zomerseizoen.

Deze wandeling heeft een korter 'broertje' 3 Poelen bij Oude Willem (12km).
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

10 reacties

19 mei 2023   

Reactie
Prachtige route, die soms een on-Nederlands gevoel oproept (ik had vanwege de vennen, soms smalle paadjes en de rust associaties met Zweden).
Door Sjaak

13 november 2022   

Reactie
Een bijzonder mooie route met veel afwisseling. De Larix is hier op zijn mooist nu. Bij de Ganzenpoel veel vogelaars op fotosafari voor de zeldzame Kruisbek die hier aanwezig is. Klein minpuntje, de nodige ruiterpaden. Verder niets dan positief.
Door Ton Baars

7 oktober 2022   

foto
Reactie
Rust, stilte en veel ruimte. Heerlijk zachte paden, dus lekker om te lopen. Ik liep de wandeling met klein groepje, we hebben genoten. Horeca, beiden dicht. Ga hem lopen, het is er mooi, na veel regen kan het wat natter zijn op de paden. Aanrader!!
Door Evert Jan

27 juli 2022   

foto
Reactie
De wandelroute van het jaar wilde ik natuurlijk niet missen. Het is inderdaad een prachtige wandeling met veel variatie. Bos, ruige velden, vennen, maar ook veel leuke paadjes waar je af en toe wel een beetje 'speuren' moet. Ik heb genoten!
Door Mieke

9 juli 2022   

Reactie
Fantastisch mooie route met verrassende paden en paadjes. De route heeft amper asfalt en is enorm afwisselend. Complimenten aan de routemaker!
Door Johan Oude Engberink

23 mei 2021   

foto
Reactie
Ondanks niet voorspelde plensbuien hebben we genoten van deze erg mooie wandeling door een steeds mooier wordend gebied. Het grootste deel van de tocht werden we begeleid door een prachtig vogelconcert.
Door Dick en Monique

18 april 2021   

foto
Reactie
Een schitterende wandeling met dus veel prachtig gelegen poelen. We volgden mooie paadjes door bos en veld. Er is goed nagedacht om de wandelaars het allermooiste van dit gebied te tonen. Het weer hielp daar ook bij. Een aanrader en onze complimenten.
Door Aukje

15 april 2021   

foto
Reactie
Mooie en afwisselende tocht. Een aanrader!
Door Cornelieke en Joke

27 maart 2021   

foto
Reactie
Wat een mooie en afwisselende route is dit door bossen, ontginningsgebieden, langs poelen en venen en een heel mooi stukje langs de Tilgrup. Bij punt 7 moesten we door het bos struinen, omdat het pad onder water stond: leuk!
Door Marien

26 maart 2021   

Reactie
Prachtige, afwisselende route.
Door Liesbeth van der Meij

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"