Ontdek Nieuwe Natuur!

wandelroute - 15 km

Een aanzienlijk gedeelte van deze wandeling loopt dicht bij de grens van de provincies Noord-Holland en Utrecht. Omdat bij provinciegrenzen niet gebouwd mag worden, is dergelijk gebied uitstekend geschikt voor het creëren van nieuwe natuur, geënt op hetgeen oorspronkelijk in dit veenweidegebied voor komt. Hier is men daar zo goed in geslaagd dat de route als een ontdekkingstocht naar nieuwe natuur beleefd kan worden!

Praktische informatie

Natuurterrein Klarenbeek is niet toegankelijk met de hond. Wandelaars met hond volgen de alternatieve route. Komt u met de auto, parkeer dan op het kleine parkeerterrein van TOP De Hoge Dijk naast het gebouw van groengebied Amstelland aan Abcouderstraatweg 79, 1105 AA Amsterdam. Coördinaten: N52.2817 E4.9664
Na de start vanaf het NS station Holendrecht komt u na circa 2km langs Brasserie De Hoge Dijk.

Startpunt Ontdek Nieuwe Natuur!

NS station Amsterdam Holendrecht
Holendrechterdreef
1105 AZ Amsterdam

coördinaten: N52.29820 E4.95999
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Janny van Rossen.

9 reacties

4 maart 2024   

foto
Reactie
Leuke wandeling terwijl de stad nooit ver weg is. Overal vogelgeluiden op deze heerlijke lentedag. Op de achtergrond soms even de geluiden van de snelweg. Veel groen, uitbottende bomen, water en verrassend vaak onverhard.
Door Janny van Rossen

11 oktober 2020   

foto
Reactie
Veel groen zo vlak bij de stad. Vooral de kleine natuurgebiedjes zijn erg romantisch. Maar ook daar omheen is het een fijne wandeling. Zelfs een roofvogel op een molenwiek gespot.
Door Mieke

18 september 2020   

Reactie
Bijzonder mooie afwisselende wandeling dicht onder Amsterdam.
Compliment! Een aanrader!
Door Ria & Rien

5 mei 2020   

foto
Reactie
Leuke route met verrassende stukken natuur en heel dicht bij de stad. We hebben weer genoten.
Door Hubert en Michel

16 februari 2018   

foto
Reactie
Kleine intieme maar zeer fraaie natuurterreintjes worden afgewisseld met weidse uitzichten en de Gaasperplas. En al dat groen aan de rand van Amsterdam! Zeer verrassend. Ook prima horeca onderweg. Soms wel door een woonwijk of langs een fietspad.
Door René en Tineke

4 maart 2017   

Reactie
Zaterdag 4 maart deze wandeling gelopen met een aantal mensen. Een heel verrassende wandeling. Dichtbij de stad, maar toch buiten. De horeca, restaurant Langerlust, is ook een schot in de roos. Een echte aanrader!!
Door Lies

3 maart 2017   

Reactie
Vorige week met de wandelpool deze route gelopen. Ik was zeer verrast door al het groen zo dichtbij huis. Waande mij soms ergens ver buiten Amsterdam. Zeker aan te bevelen en in het voorjaar ga ik hem vast zelf nog een keer lopen.
Door Wilma

3 maart 2017   

foto
Reactie
Genoten van een heerlijk groene wandeling en ook nog stiller dan verwacht. De uitzichtheuvel was een leuke lunchplek. Bedankt Mirjam!
Door Frits Talsma

18 januari 2017   

foto
Reactie
Wat een verrassing deze wandeling. Volop natuur en dat zo dicht bij Amsterdam. Veel knotwilgen, riet, dijkjes en ruimte. Vandaag was het heel bijzonder, want alles was wit.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"