Pareltjes van de Warande

wandelroute - 14 km of 17 km

Al snel na de start staat u aan de rand van Landgoed De Breul. Het is met zijn kleine landhuis, fraaie waterpartij, oude bomen en prachtige rododendrons het eerste pareltje van de Stichtse Warande dat u opraapt. Landhuizen komt u niet meer tegen, maar wel veel schitterends dat de aanleg en het beheer van de landgoederen hebben nagelaten.
U wandelt door Heidestein en Bornia en geniet (als zovelen) van de Schaapskooi en de verspreid loslopende schapen, van de heidevelden, de sprengkop en dan het bos. De vogels fluiten u om de oren en naarmate u dieper de bossen inloopt raakt u steeds meer onder de indruk van de prachtige natuur en de weldadige stilte - mét vogelgeluiden. U wandelt naar het oosten tot u landgoed Noordhout doorkruist met zijn oude begroeiing, oude akkers en voor geologische fijnproevers elementen als windzandruggetjes en stuwwalterassen. Hierna keert u weer terug langs stuifgebieden, gemengde bossen en vennetjes. Onderweg zijn bankjes genoeg om regelmatig te rusten en te genieten van elk pareltje dat u vindt.
Naast de hierboven vermelde routelengtes kunt u ook kiezen voor een tocht van 8km.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage bij het station. Ook kunt u parkeren achter Pannenkoekrestaurant Princenhof - zie hieronder; wel wordt er dan van u verwacht dat u daar een consumptie gebruikt.

Op station Driebergen-Zeist is een Stations Huiskamer. Ook in het gastvrije Pannenkoekenhuis Princenhof, 200m na uw vertrek vanaf het station, bent u van harte welkom.
Wie de kortste route loopt, treft geen horeca onderweg. Wie verder wandelt, kan twee horecamogelijkheden bereiken, beide circa 900m van de route verwijderd. De eerste is eetcafé Ouwekamp in Austerlitz. Even later kunt u afbuigen naar een horecagelegenheid aan de rand van Driebergen. In restaurant Klein Zwitserland, met een leuk hooggelegen terras, is het goed toeven. Check de openingstijden van alle horeca op de betreffende websites.
De keuze wel of niet Ouwekamp aandoen maakt u na 5km. De keuze voor Klein Zwitserland maakt u op de 17km-route na 10km en op de 14km-route na ruim 6km.

Startpunt Pareltjes van de Warande

NS station Driebergen-Zeist
Stationsweg 2
3972 KA Driebergen

coördinaten: N52.06510 E5.25995
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma.

1 reactie

11 juli 2024   

foto
Reactie
Met recht een pareltje te noemen. Prachtige rustige route met wel wat achtergrond geluiden van het verkeer. Een kniesoor die daar op let!!!
Door Ina van der Goot

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"