Wandelen langs de Moezel

wandelroute - 12 km

Een route door een mooi stukje Friesland met weidse uitzichten, rustige landwegen en mooie boerderijen, bijvoorbeeld de typisch Friese kop-hals-rompboerderijen en stelpboerderijen. De wandeling heeft een aantal hoogtepunten: het dorp Raerd (640 inwoners) met het prachtige park van de Jongemastate en het dorpje Friens(90 inwoners); klein, rustig, autoluw en met een schitterend kerkje. En dan niet te vergeten: de wandeling langs de Moezel, een fraai watertje dat mooi meandert door de weilanden.

Praktische informatie

Parkeren: aan de Rijksweg is, net buiten Jirnsum, een groot parkeerterrein.
Het startpunt is bereikbaar met de bus. Uitstaphalte: Douwemastrjitte.
De openingstijden van Eetcafé De 2 Gemeenten vindt u op de website.

De wandeling gaat voor een groot deel over verharde wegen en tweemaal over schelpenpaadjes. Langs de Moezel loopt u ruim 1km door de weilanden. U kunt eventueel voor een alternatieve route kiezen.

Startpunt Wandelen langs de Moezel

Eetcafé De 2 Gemeenten
Grousterdyk 1
9011 WK Jirnsum

coördinaten: N53.08310 E5.79409
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Wilma Pasma en aan de controleur(s) Jan Postmus en Geartsje Cuperus.

2 reacties

3 januari 2021   

Reactie
Mooie route vol afwisseling door het Friese weidegebied. Je loopt langs karakteristieke boerderijen, door weilanden, langs waterlopen en door leuke kleine dorpjes. En: je volgt de Moezel!
Door Dick en Monique

27 maart 2020   

Reactie
Fijne wandeling. Gevarieerd landschap door mooie dorpjes. Roetkoud met wind kracht 5, maar uit de wind in de zon al best warm bij het kerkje in Friens geluncht.
Door Bouwina de Jong

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"