Nettetal

24 km

Startpunt

Grote parkeerplaats aan linkerzijde van de weg
Am Wittsee
41334 Leuth

coördinaten: N51.32500 E6.23749

Introductie

De Nette maakt deel uit van het Duits-Nederlandse Natuurpark Maas-Swalm-Nette. Het eerste deel van de wandeling voert u door groen en langs het water van het Nettedal. In het middenstuk wandelt u over glooiend, verstild en voornamelijk agrarisch landschap in een grote boog om het plaatsje Lobberich heen. Het is er aangenaam wandelen omdat er nauwelijks verkeer is. Delen van dit gebied vallen onder beschermd landschap. Door enkele klimmetjes kunt u ook genieten van mooie uitzichten. Het laatste stuk van de wandeling voert u langs een uitkijktoren en via een ander deel van het Nettedal weer terug. Langs de Nette is een onverwachte ontmoeting met een beverrat of ijsvogeltje mogelijk.

Praktische informatie

In Duitsland zijn fiets- en voetpaden vaak gecombineerd en halfverhard. Om dit niet steeds weer in de beschrijving te herhalen wordt alleen het woord pad gebruikt.

Horeca aan het startpunt is op zon- en feestdagen vanaf 11 uur open, doordeweeks vanaf 12 uur en op woensdag gesloten. Geen nood, ongeveer een half uurtje na de start vindt u de Lüthemühle, het hele jaar dagelijks geopend vanaf 8 uur.

Voor openingstijden van horeca onderweg in volgorde zie:
Pension zum Mülhlenberg
Landgasthaus Waldesruh
Hotel Restaurant Krickenbecker See
Restaurant Secretis
Cafe & Restaurant De Wittsee

Op het gps-apparaat kunt u volstaan met Open Fiets Map Benelux. Voor liefhebbers van lange wandelingen is een gps-only versie van 28 km toegevoegd, ook hiervoor volstaat OFM Benelux.
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Ellen Kreeft.

5 reacties

29 oktober 2023   

foto
Reactie
Een route met prachtige uitzichten en met beginnende herfstkleuren die goed te zien zijn doordat je door veel open terrein loopt. Een goed rondje om te doen als training voor de Nijmeegse vierdaagse of een andere lange afstandswandeling want je loopt vrij veel verhard.
Door Ellen Kreeft

11 april 2018   

foto
Reactie
Net over de grens en toch al een groter gevoel van rust en ruimte. We wandelden via een 16km inkorting het noordelijke deel en ondervonden geen geluidsoverlast. Helaas vanwege mist geen uitzicht. Het gebied bij en rond het water is schitterend!
Door Hans en Mirjam

16 oktober 2017   

Reactie
Afgaande van de positieve reacties viel hij mij een beetje tegen. 75% fiets en/of asfaltweggetjes. 1\3 van de wandeling hoor je de snelweg op afstand. Laatste stuk was mij reeds bekend via een andere wandeling. Het gebied blijft het bezoeken waard.
Door Jeroen Bolding

7 mei 2017   

Reactie
Prachtige wandeling met veel afwisselend terrein. We liepen langs het water, door het bos, door het boerenland en over het hoogterras met veel mooie en verre uitzichten. 28 km lang plezier. Veel dank voor degene die de wandeling heeft uitgezet.
Door Annemarie

6 mei 2017   

Reactie
Wat een prachtige tocht. Vooral de eerste kilometers zijn geweldig. Onderweg de beverrat gezien, ijsvogel en de fuut met jonkies op zijn rug. Wij willen heel graag de routemakers hier voor bedanken. Wij hopen op meer tochten voor dit gebied.
Door Bernadet

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"