Ommetje Hondsrug

8 km

Startpunt

Parkeerplaats Odoornerdennen
Exloërweg
7873 BW Odoorn

coördinaten: N52.86164 E6.85441

Introductie

Eropuit om te genieten van dit stukje Hondsrug tussen Exloo en Odoorn. Het Drentse landschap is natuurlijk overbekend, maar het is wel bijzonder hoeveel interessante natuurgebieden u tijdens deze wandeling tegenkomt. Het vroegere stuifzandgebied Odoornerzand, het enorme heideterrein Molenveld met daarnaast grote essen. In sommige jaargetijden lopen daar tientallen schapen. Maar ook het Hunzebos, waar het klimmen en dalen over de paadjes is. In het laatste bos komt u langs de resten van een hunebed.

Praktische informatie

De route start bij de parkeerplaats Odoornerdennen. Dit is de eerste parkeerplaats die u tegenkomt als u vanuit Odoorn over Exloërweg naar Exloo rijdt.

Let op: de N34 is in maart 2022 opnieuw ingericht, waarbij de oude gelijkvloerse afslag naar Odoorn is opgeheven. Let op dat uw navigatiesysteem de juiste route weergeeft (via Klijndijk of Exloo).

Bijna op de helft van de route ligt Restorette De Leewal. Wilt u zeker weten of dit geopend is, bel dan vooraf 0671-549135.
Voor of na de route is Odoorn een geschikte plaats om op een terras of in een restaurant neer te strijken.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en Jan Winters en aan de controleur(s) Dick Venema.

7 reacties

7 december 2022   

foto
Reactie
Mooie korte wandeling die je ook prima halverwege bij De Leewal kunt beginnen. Volgens sommige reacties heb je dan het mooiste stuk het laatst. Maar wij vonden de hele wandeling zeer de moeite waard.
Door Lenny en Hans Beumer

23 oktober 2020   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route, met mooie vergezichten, mooie heidevelden die goed onderhouden worden en in augustus een beleving zullen zijn als ze bloeien. Onderweg mooie heuvels en dalen. min puntje, route begint met het mooiste deel.
Door Anno en Elly

31 mei 2020   

Reactie
Mooie, afwisselende route. Heide, bos, weide, bos... Hunebed is niet de fraaiste, want kapotgemaakt door cultuurbarbaren.
Door Michiel en Elly

14 oktober 2019   

foto
Reactie
'Beleef het Groene Avontuur' stond er op de Eko-Tours wagentjes, die over het karrenspoor hobbelden. We waren zó blij dat wij lopend konden genieten van fantastische bospaadjes, enorme parasolzwammen, prachtvlamhoeden, de heide, de schaapskudde enz!
Door Harm en Tiny

24 februari 2019   

foto
Reactie
Leuk ommetje door bos en over heide. Ook het kunst hunebed en ingestorte hunebed bekeken. Daar vlakbij een hert gezien en in het laatste stuk een net geboren kalfje!! Met daarbij prachtig weer: Volop genieten!!!
Door Peter en Tineke en Hanneke

13 november 2018   

foto
Reactie
De lage zon geeft gloed aan het koperkleurige blad van de berken aan de overkant van het grote heideveld. De lange schaduwen lichten een boomgroep op de akker extra goed uit. Het is leuk om dit afwisselende ommetje gelopen te hebben.
Door Hans en Mirjam

25 december 2016   

Reactie
Ideale route voor een mooie middagwandeling! Je loopt door een prachtig stukje Olde Landschap, het oude Drenthe, vol afwisseling en met leuke klimmetjes en dalen. Als je geluk hebt kun je de schaapskudde hier tegenkomen.
Door Dick

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"