Rondje Zoeterwoude

22 km

Startpunt

Parkeerplaats Zoeterwoude
Geerweg - einde Azieweg
2381 LT Zoeterwoude

coördinaten: N52.09297 E4.50435

Introductie

Deze kanotocht voert door de weidse veenweidegebieden, langs de stadsrand van Leiden en Voorschoten, over het fabrieksterrein van onze grootste bierbrouwer en langs kleine vergeten dorpjes. Het is een gevarieerde tocht op hoog boezemwater vanwaar u vele vergezichten heeft over het Groene Hart. U peddelt voornamelijk op beschut water. Op het Rijn-Schiekanaal kan beroeps- en recreatievaart voor een gezellige drukte zorgen.
De tocht heeft geen overdragingen maar wel 17 beweegbare bruggetjes. Het zijn zelfbedieningsbruggen; u dient bij elke brug uit te stappen en de brug fysiek te bedienen. Dat maakt deze tocht vooral geschikt voor een groep vaarders, zodat het inspannende brugwachter spelen onderling gedeeld kan worden.

Praktische informatie

U parkeert uw auto op de Parkeerplaats Zoeterwoude Geerweg (bij de kruising Aziëweg), waar een bruggetje in de route ligt.

De route is in elk jaargetijde te varen en onderweg is horeca.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Popko Bolhuis.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"