De Reuselse Moeren

14 km

Startpunt

D'n Ouwe Brandtoren
Burgemeester Willekenslaan 2
5541 NA Reusel

coördinaten: N51.34010 E5.17950

Introductie

Vanaf Taverne D'n Ouwe Brandtoren gaat u over mooie bospaden en via 'de grote cirkel' op weg naar natuurgebied de Reuselse Moeren. Al wandelend rond dit schitterende natuurgebied kunt u genieten van gagelstruweel, geplagde heide, slingerende bospaadjes en grote akkers. Ook koerst u een stukje langs de Nederlands-Belgische grens. De vogelkijkhut die u passeert, biedt een fraai uitzicht. Tijdens de wandeling kunt u op goed geplaatste bankjes genieten van mooie doorkijkjes. Via een lang karrenspoor, en een stukje verharde weg van 'de grote cirkel' en een stukje kleine cirkel keert u weer terug naar D'n Ouwe Brandtoren.
Hier kunt u ook nog uw hartje ophalen op de tegenovergelegen hindernisbaan of van de beklimming en het uitzicht vanuit de hoge uitkijktoren

Praktische informatie

Parkeerruimte vindt u voldoende in de buurt van het startpunt.
Taverne D'n Ouwe Brandtoren is elke dag geopend vanaf 9.30 uur.
Dit is een echte laat voorjaar of zomerwandeling.
Vooral in de natte periode is voor deze wandeling stevig en waterdicht schoeisel, laarzen nog beter, een must.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

5 reacties

25 mei 2023   

foto
Reactie
Afwisselende route die eigenlijk uit 2 delen bestaat met elk een heel ander karakter. Prima horeca bij startpunt en voldoende bankjes onderweg. Moeder ooievaar die haar jongen tijdens onze koffiestop vliegles gaf, was een bonus. Helaas geen foto!
Door Angelique en Anne

21 juli 2017   

foto
Reactie
Een leuke en gevarieerde wandeling rond de Moeren, een van de weinige Hoogveen gebieden die Nederland nog rijk is. Het was weer een gezellige pool met een stralend zonnetje, Een echte aanrader bij een gezellig startpunt.
Door Franske

21 juli 2017   

foto
Reactie
Met een gezellige groep lekker gewandeld op deze mooie route, die onderweg ook nog wat te bieden heeft aan historie en cultuur. Een aanrader!
Door Geert

2 december 2015   

foto
Reactie
Onverwachte hei bij de "moeren"! Hier is een waterscheiding van beken naar de Schelde en naar de Maas. Het water zie je letterlijk van de kletsnatte heide wegstromen in de beginnende beken. Bij de heide is het zuidelijk pad gedeeltelijk ondergelopen!
Door Ton van Leest

7 september 2015   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling door dit mooie natuurgebied waar de éénmanspaadjes soms lastig te zien zijn door het hoge gras en varens, waar men dan doorheen moet zien te struinen! Een dikke pluim voor de routemakers Frans en Ellen van Riel!
Door Johnny en Jennie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"