Dwars dur de Turnhoutse Hei

12 km

Startpunt

Parkeerplaats Turnhoutsepad
Turnhoutsepad
5095 Hooge Mierde

coördinaten: N51.38000 E5.10244

Introductie

Deze rondwandeling voert u langs het mooie Zwartven en over de Turnhoutsche Hei naar de op Belgisch grondgebied gelegen Kruisbergkapel. U passeert ook de mysterieuze plek waar in 1950 een 24 jarige Belgische jager, aangezien voor een stroper, werd doodgeschoten door een Nederlandse veldwachter op patrouille. Verder gaat de wandeling over kronkelende paadjes en mooie lange dreven.

Praktische informatie

U bereikt het Turnhoutsepad via de Kerkstaat, die overgaat in Hoogstaat. Na het bord einde bebouwde kom koerst u in de flauwe bocht, rechtdoor het brede zandpad op tot aan de parkeerstrook met publicatiebord. Vooral op de doordeweekse dagen heerst hier een oase van rust.
In de wintermaanden en het vroege voorjaar is stevig schoeisel een must.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

10 reacties

27 oktober 2022   

foto
Reactie
Mooie herfstwandeling door een afwisselend gebied.
Door Niek Sanders

31 december 2021   

foto
Reactie
Bij het Zwartven vond ik het erg mooi. Onderweg veel douglassparren en lariksen die in de herfst zo mooi okergeel worden. Thv de heide vlakbij de kapel was het niet te doen, gewoon een sloot waarin je van graspol naar graspol hopt, natte voeten gehaald.
Door Sonja

24 oktober 2021   

Reactie
Prachtige route. Mooie natuur en erg rustig. Op één stukje was het erg nat. Was even een zoeken hoe verder zonder natte voeten te krijgen. Mooie herfstdag! Genoten.
Door Petra

18 november 2020   

foto
Reactie
In een woord geweldig. Een bijna 100% onverharde route. Prima omschreven en fijne informatie van de omgeving. Bij het monument Jan Jozef Beyens is een prima bankje. Mooie stukje Grenslandpad. Af en toe een MTB-er. Gelukkig. Soms wel lastig!
Door Lei Scheffer

4 november 2020   

foto
Reactie
Na 2014 en 2015 werd het hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking. Dat de route mooi was wisten we. Maar mooier dan nu op deze zonnige herfstdag kan hij bijna niet zijn. Of we een kleurig schilderij waren binnengestapt, en dat was genieten!
Door Harm en Tiny

5 juni 2020   

foto
Reactie
Als je deze route loopt zou je niet zeggen dat we in een zo'n dichtbevolkt landje wonen. Uitgestrekte bossen en heidevelden, een oase van rust. Helaas waren de weergoden ons minder goed gezind. Maar toch erg genoten.
Door Geert

25 mei 2020   

foto
Reactie
Overal stilte tijdens deze wandeling, alleen vogelgeluiden van een koekkoek, mezen en vinken. Een mooi ven onderweg, het Zwartven. Het gedenkteken voor Jan Jozef Beyens maakt steeds weer veel indruk. En natuurlijk de kapel. Een prachtige route.
Door Nico en Corry

16 november 2018   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling in een bosrijk gebied met lange paden en dreven, een mooi heide gebied, maar vooral een oase van rust. Niemand gezien.
Door Franske

6 november 2018   

Reactie
Een aardige wandeling door oude en enigszins verwaarloosde bossen. Genoten van de stilte met een verrassing aan het eind: de prachtige Turnhoutse heide en een helaas nog droogstaand Zwartven.
Door Loes en Theo van den Dool

1 juni 2018   

foto
Reactie
Drie uur helemaal alleen in het bos. Met de vogeltjes. Zeldzame sensatie. Bos en open stukken prettig afwisselend. Enkele curieuze pareltjes. Sporen van reeën. Wel nat, dus muggen en dazen. Polencamping met winkel als start. Bijzondere ervaring.
Door Liesbeth en Freek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"