Water in het Groen

fietsroute - 46 km

Ruimte in de Randstad? Tijdens deze fietstocht ervaart u dat. De route brengt u door het noordwestelijke deel van het Groene Hart met zijn vele polders. Een groene oase en een uniek stukje Nederland. Het grootste gedeelte van de tocht rijdt u over rustige, landelijke asfaltweggetjes en heeft u weidse uitzichten. Regelmatig komt u over fraaie jaagpaden. En altijd is er water in de buurt; veel slingerende rivieren en sloten. Tot drie maal toe fietst u over een pad dwars tussen plassen door.

Praktische informatie

U kunt parkeren in de buurt van de kerk. Als er een kerkdienst is, kan het druk zijn met geparkeerde auto’s. Dan is het even zoeken naar een plaats.

Schuin tegenover de kerk ligt Het Plashuis. Deze horecagelegenheid is normaal gesproken om 10 uur open. Wilt u vooraf zeker weten of u daar terecht kunt bel dan 0623292405.
Na ongeveer 9km passeert u in De Hoef Landwinkel de Lindenhorst.
In Aarlanderveen komt u langs Het Oude Rechthuis en aan de Meije passeert u Eetcafé De Halve Maan.

In de zomermaanden is het mogelijk om op de route met de veerboot Nieuw Zonneveer een vaartocht door de kreken van de Nieuwkoopse Plassen in te lassen. Uw fiets kan mee. Voor de exacte vaartijden zie: Het Zonneveer. Maak gebruik van het opstappunt Hollandse kade, Meije.

Startpunt Water in het Groen

Hervormde Kerk
Noordse Dorpsweg 4
2431 AT Noorden

coördinaten: N52.16870 E4.83755
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) René de Jong.

7 reacties

20 juni 2022   

foto
Reactie
Het Groene Hart op zijn mooist. Met mooi weer hebben we genoten van jaagpaden, riviertjes, meren en fraaie weidelandschappen. Alle jaagpaden zijn verbreed en nu zonder angst te berijden. Op de foto een van deze vernieuwde jaagpaden langs de Amstel.
Door René en Tineke

17 april 2022   

Reactie
Wij hebben gisteren 1e paasdag de route weer een keer gefietst en heerlijk genoten van de route en het mooie weer.
Door Jan van der Meer

9 juni 2020   

foto
Reactie
De weidsheid die je af en toe ziet lijkt op beelden uit Friesland! Het blijft heerlijk om langs kronkelende riviertjes te rijden. Wel sneu om te zien hoe droog de Groene Jonker is. De fraaie wegbermen bij de Haeck maken dat een beetje goed.
Door Hans en Mirjam

22 april 2019   

Reactie
Prachtige route met weinig autoverkeer. De Groene Jonker en natuurreservaat de Haeck zijn plekken om even van de fiets af te stappen en een wandeling te maken.
Door Rob

4 mei 2018   

Reactie
Een prachtige Hollandse route. Mooie smalle paadjes en jaagpaden die stuurmanskunst vragen. De route zorgt voor een dag waarin je begrijpt wat onthaasten inhoudt.
Door Kees

25 mei 2016   

Reactie
Stukje erbij verzonnen vanuit station Alphen. Mooie waterrijke route, leuke horeca gevonden in De Hoef bij De Lindenhorst.
Door Conny Kalkhoven

23 juli 2015   

foto
Reactie
Schitterende route door puur Hollands landschap en langs fraaie waterpartijen. Puur genieten!
Door Hans van Harskamp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"