Mijn Groningen

wandelroute - 8 km

Mijn Groningen toont wat deze eeuwenoude handelsstad te bieden heeft: monumentale pakhuizen en statige herenhuizen aan stadsgrachten en brede singels, verscholen steegjes, stille middeleeuwse hofjes, imposante kerken, het Groningermuseum en natuurlijk winkels, gezellige restaurants en bruisende kroegjes met terrassen.
De historische binnenstad van Groningen, waar ook het Noorderplantsoen bij hoort, is een beschermd stadsgezicht.

Praktische informatie

Rondvaarttip: achter het Groningermuseum is een steiger waar vandaan rondvaarten vertrekken. Combineer deze wandeling met een rondvaart door de grachten.

Startpunt Mijn Groningen

NS station Groningen
Stationsplein 22
9726 AE Groningen

coördinaten: N53.21060 E6.56419
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Trieneke Arbeider.

9 reacties

6 januari 2022   

foto
Reactie
Deze mooie wandeling toont je - naast winkelstraten en pleinen - vele mooie plekjes die veel Groningers niet zien: leuke kleine straatjes, verstilde hoekjes, bijzondere gebouwen en het Forum, de ontmoetingsplek voor ieder uit en van buiten de stad.
Door Monique en Dick

10 september 2020   

foto
Reactie
Een leuke stadswandeling die een goede indruk geeft van Groningen. Ongeveer ter hoogte van punt 7 is een uitstapje naar het Forum zeer de moeite waard. Bovenop het dak heb je een fantastisch uitzicht over Groningen.
Door Marianne

5 september 2020   

Reactie
Een ontzettend leuke wandeling om Groningen te beleven. We zagen vele hoogtepunten als hofjes, leuke straatjes, prachtige kerken, tuinen, singels met oude schepen en het prachtige Noorderpark met oude bomen. Nooit geweten dat Groningen zo mooi is.
Door Loes en Theo van den Dool

5 december 2019   

foto
Reactie
Langs prachtige gebouwen en rustige hofjes. We zouden nooit zomaar zo'n mooie deur geopend hebben om er achter te kijken. Prima beschreven.
Door Claudette

26 oktober 2019   

Reactie
Een wandeling die je op plekken brengt die je zelf nooit gevonden zou hebben. Erg leuk om te doen.
Door Jan en Angela

22 april 2017   

foto
Reactie
Nooit geweten dat Groningen zoveel hofjes had. Ze komen ruim aan bod. Leuk om doorheen te lopen en te genieten van de rust die er heerst. Leuke combinatie van cultuur en natuur. Een aanrader als je wat meer wilt zien van een stad dan alleen winkels!
Door Marjan

28 april 2016   

foto
Reactie
Leuke gevarieerde route, naast de stadsdrukte en diverse kerken ook de rust van de stad in het Noorderpark en bij de haven. De bloesem staat prachtig in bloei.
Door Marlies

16 juni 2015   

foto
Reactie
Genoten van een schitterende stadswandeling! Bij de Prinsenhof (zie foto) staat 'een zonnewijzer van wakkere grootte, wiens gelijkenis van konst en uitvindinge in geheel Nederland niet te vinden zal zijn...' Een groot compliment voor de routemaker!
Door Frits Talsma

26 maart 2015   

foto
Reactie
Een mooie kennismaking met de stad Groningen en al zijn hofjes. Omdat het een echte studentenstad is, is er aan horeca geen gebrek. Een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaart museum is een aanrader.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"