Slufter

wandelroute - 10 km

Een prachtige gps-wandeling door twee unieke natuurgebieden op Texel: De Slufter en De Muy. In 1851 sloeg de zee een gat in de duinen. Vaak is geprobeerd deze opening te dichten, maar altijd zonder succes. Tijdens stormvloed kan de hele vlakte onder water lopen. De kreek is bij eb minimaal 60 cm diep.
In de slufter groeien zoutminnende planten: lamsoor, die in juni overwegend paars kleurt en zeekraal, die in oktober overwegend rood kleurt. In het gebied broeden lepelaars.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

U bereikt Beach Inn Strandpaal 21 vanaf de parkeerplaats (voor auto's en fietsen) aan de Ruigendijk. Komend vanuit De Koog over de Boodtlaan verlaat u de bebouwde kom en direct daarna, tegenover Ruigendijk 2 (Gargage Nagy), slaat u linksaf. De smalle asfaltweg leidt naar de parkeerplaats (N53.10722 E4.76855) en het verharde voetpad, dat u over het duin naar het startpunt en Strandpaal 21 brengt - alle dagen geopend vanaf 11 uur.

Startpunt Slufter

Beach Inn Paal 21
Strandslag Paal 21
1796 AB De Koog (Texel)

coördinaten: N53.11040 E4.76507
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en aan de controleur(s) Harold Mulder.

1 reactie

4 maart 2021   

foto
Reactie
Wat een mooie gevarieerde route is dit. Hele mooie afwisselende natuur. Genieten van de stilte en rust in deze lock down tijd. Uitzicht op indrukwekkende koeien en wateren. Met recht 5 sterren.
Door Marcel Steen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"