Rottemeren

wandelroute - 6 km of 16 km

Rottemeren is een mooie rondwandeling over grotendeels fiets- en wandelpaden. U ontdekt het Hoge Bergse Bos, de Bleiswijkse Zoom, de Zevenhuizerzoom en wandelt langs de Zevenhuizerplas waar onder andere kanovaarders hun hart kunnen ophalen.
De grote Zevenhuizerplas met zijn ruime zandstrand en de heuvels van het Hoge Bergse Bos zijn van alle gemakken voor de sportieve recreant voorzien. De Bleiswijkse Zoom is een groen en waterrijk dagrecreatiegebied langs de westelijke oever van de Rotte.
Het zuidelijke deel is ideaal voor rustzoekers. Deze strook is niet los te zien van het water. Op veel plaatsen heeft u fraaie doorkijkjes naar de Rotte. Hier kan de wandelaar nog de sfeer proeven van de venige oernatuur.

Praktische informatie

Naast de 6km is er ook een 12km variant.
Bij de start vindt u Restaurant Flow food & adventure.
Na circa 6,5 km is op 300 m vanaf de route Restaurant 't Zeeltje. Andere opties zijn Restaurant Meerenbos en Eetcafé de Roerdomp. De lange versie en de 12km variant kunnen ook bij dit eetcafé gestart worden dat direct vanuit Zevenhuizen bereikbaar is. Adres: Tweemanspolder 12, 2761 ED Zevenhuizen.
Klik voor de juiste openingstijden op de links.

Tip: vroeg in de ochtend en tegen de avond is het rustig en is de natuur op haar mooist. Op een mooie zomerse dag in het weekend of tijdens de vakantie is het hier (te) druk.

Let op: wanneer u zo'n driekwart van de route gewandeld hebt maakt u gebruik van een toegangshek dat van 1 april tot 1 oktober om 19 uur en van 1 oktober tot 1 april om 16 uur gesloten wordt. Dit is zo'n 750m vanaf nummer 6 in de tekst, bij routepunt 29 voor gps-gebruikers. Volg de bypass als u verwacht na het genoemde tijdstip bij het hek te arriveren.

Bij de 12km variant maakt u gebruik van het pontje Voetveer Bleiswijk-Zevenhuizen. Kijk vooraf goed naar de vaartijden.

Meteen na de start is het voetpad van 1 april tot 1 oktober circa 100m verboden voor honden. U loopt dan aan de andere kant van weg en sloot over het fietspad.

Startpunt Rottemeren

Flow food & adventure
Strandweg 5
2761 DM Zevenhuizen

coördinaten: N51.97800 E4.55631
Met dank aan de routemaker(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog en aan de controleur(s) Angeline Boef.

3 reacties

12 februari 2019   

foto
Reactie
Mooie wandeling in een prachtig recreatiegebied. De vier sterren meer dan waard, Lekker rustig in deze tijd van het jaar.
Door Angeline

3 januari 2017   

foto
Reactie
Mooie wandeling als je van water, ruimte en vogels houdt. Eén tip: kies niet, net als ik, een winderige koude winterdag. In de winter is er weinig horeca open, maar 't Zeeltje (300 m vanaf de route) is de moeite waard.
Door Anne

14 augustus 2016   

Reactie
Prachtige wandeling terwijl de stad zo dichtbij is. Wij liepen de verkorting van 12 km en gingen met het pontje naar de Roerdomp (eetcafé punt 5). Gelukkig zijn er veel voetpaden naast de fietspaden. Onze stappenteller gaf 14 km met deze smokkel!
Door Suus en Bee

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"