Topper aan de Kust

wandelroute - 48 km

Topper aan de Kust is een prachtige tweedaagse wandeling vol verrassingen. Op de heen- en de terugweg wordt u door de Amsterdamse Waterleidingduinen en Hollands Duin, de boswachterij van Noordwijk geleid. Deze gebieden zijn echte wandelwalhalla's. In de Waterleidingduinen ontdekt u begroeide duinen, kanaaltjes met kristalhelder water, prachtige bossen en savanneachtige vlaktes. Het golvend duingebied van Hollands Duin heeft veel schelpenpaden, maar ook lange, beschutte bospaden.
Natuurlijk gaat de route op beide dagen ook een aantal kilometers over het strand.
Door de lengte en de gebieden waar u doorheen wandelt is het een pittige tocht.
De route is een combinatie van twee lijnwandelingen van De Mooiste Routes.
Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!

Dag 1 de wandeling Op naar Noordwijk! - 24km
Vanaf het station in Zandvoort, dat in het oude centrum ligt, wandelt u naar bushalte Vuurtorenplein in Noordwijk.

Dag 2 de wandeling We gaan naar Zandvoort … - 24km
Vanuit Noordwijk gaat u op deze dag via een andere route dan op dag 1 terug naar Zandvoort.

Praktische informatie

Het routekaartje bij deze wandeling Topper aan de Kust geeft u een beeld van de trajecten. Download de introductie met praktische informatie, de routebeschrijvingen, de routekaartjes en eventueel de GPS bestanden van de beide wandelingen via de links hierboven.

Bent u met de auto, dan kunt u gratis parkeren bij het Wooncentrum op Herman Heijermansweg 73, 2042 XR Zandvoort. Deze parkeermogelijkheid ligt aan de route, ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station.
Ga met de rug naar het Wooncentrum op Herman Heijermansweg staan. Loop rechtsaf naar de voorrangsweg. Begin de wandeling in nummer 1 onder het eerste cursief: 'Wandel linksaf over het trottoir ...'.

Voor de Amsterdamse Waterleidingduinen is een duinkaart noodzakelijk. Zie hiervoor de praktische informatie bij de afzonderlijke wandelingen.

In Noordwijk zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. De overnachting moet u zelf regelen. Het is natuurlijk ook mogelijk om in Zandvoort te overnachten. Dan wandelt u op de eerste dag 'We gaan naar Zandvoort ...' en op de tweede dag 'Op naar Noordwijk!'.

Startpunt Topper aan de Kust

NS station Zandvoort
Stationsplein
2041 AA Zandvoort

coördinaten: N52.37570 E4.53166
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"