Plôkje de Dei

fietsroute - 34 km

Plôkje de Dei (Fries voor pluk de dag) is een afwisselende fietstocht door de Zuidwesthoek van Friesland. Onderweg geniet u van de weidse natuur langs het IJsselmeer en in de uitgestrekte weidegebieden. Tussendoor maakt u kennis met schilderachtige dorpjes als Piaam en Gaast, het mooie stadje Workum, museumroute Aldfaers Erf en ten slotte, in het gezellige Makkum met de oudste fabriek van Nederland: aardewerkfabriek Koninklijke Tichelaar.

Praktische informatie

De route is ook bereikbaar vanaf station Workum.
Bij de ingang van het Beach Resort is voldoende parkeerruimte. Naast de slagboom of op het grote parkeerterrein tegenover het Resort.
Onderweg komt u regelmatig horecagelegenheden tegen.

Wilt u een bezoek brengen aan het Jopie Huisman Museum, klik voor informatie op de link.

Heeft u geen fiets bij u, dan kunt u deze huren bij Beach Resort Makkum.

Startpunt Plôkje de Dei

Beach Resort Makkum
Langezand 2
8754 HR Makkum

coördinaten: N53.04932 E5.38914
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Zwijgers en Dorien Koppenberg en aan de controleur(s) Mirjam Aarsman.

3 reacties

5 november 2020   

Reactie
Ook op een zonnige novemberdag is deze route de moeite waard. Prachtige vergezichten in het weidse landschap. Langs het IJsselmeer voorbij Workum is het uitzicht tot de overkant van het IJsselmeer goed te zien. De fietspaden zijn veelvuldig aanwezig,
Door Anneke van Leusden

2 augustus 2017   

foto
Reactie
Lange rijen aalscholvers boven het IJsselmeer. In Workum markt ‘Zo lang als Workum’. Steeds rustige weggetjes en vrij gelegen fietspaden. Een fijne fietstocht!
Door Hans en Mirjam

22 juli 2015   

foto
Reactie
Lekker fietsen langs en op de dijken, over landweggetjes en minipaadjes. Ruimte, water en af en toe een dorpje. Dat is echt Friesland. Leuk om bij een sluisje naar het schutten te kijken. Het museum van Jopie Huisman is een bezoek waard.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"