Norg, geboeid door het Veen

fietsroute - 38 km of 42 km

Norg, geboeid door het Veen is een gevarieerde fietstocht. U maakt kennis met bos, Drentse brinkdorpen, ruige vlakten en kunt vanaf grote hoogte uitkijken over het Fochteloërveen. Vogelliefhebbers komen aan hun trekken, u passeert enkel vogelkijkhutten.
In monumenten- en gevangenisdorp Veenhuizen verblijven diverse geboeide gasten. Dit bijzondere dorp staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Praktische informatie

Voor het bord Molenduinbad op Eenerstraat rijdt u naar rechts. Ga linksaf naar de parkeerplaats.

In het Molenduinbad is een horecagelegenheid. Onderweg komt u door Veenhuizen.
Voor u in het dorp komt, passeert u Bierbrouwerij Maallust met een horecagelegenheid.
In Het Gevangenismuseum kunt u informatie over de werelderfgoedlijst van de Unesco en een restaurant vinden.
Stap bij het huis Controle aan de Hospitaallaan beslist even af voor Koffie- en theetuin Zunneschien met een wisselende expositie van amateurkunst (dagelijks open van Pasen tot november).
Ongeveer 100m verder kunt u zich laten verwennen in HR Bitter en Zoet.
Halverwege de route vindt u in Fochteloo eetcafé Het Korhoen. Openingstijden: ma, di, do en vr van 10-24 uur, zaterdag van 11-24 uur en zondags van 12-24 uur.

Startpunt Norg, geboeid door het Veen

Molenduinbad Norg
Eenerstraat 52
9331 HD Norg

coördinaten: N53.06904 E6.44952
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jager en Sytze Jager en aan de controleur(s) Ritha Jorna.

3 reacties

15 september 2023   

foto
Reactie
Wat is Drenthe toch mooi om doorheen te fietsen. Vooral het Fochtelooërveen is een plaatje en een uniek stukje natuur waar momenteel had gewerkt wordt om dat zo te houden.
Door Marosa

24 mei 2021   

foto
Reactie
Ondanks het sombere weer heb ik genoten van deze prachtige fietstocht. Heel mooi dat waterrijke veengebied. Echt een route om nog een keer met mooi weer te fietsen.
Door Mieke

24 april 2020   

foto
Reactie
Mooie route met een rondje om en door het Fochteloërveen en een bezoekje aan Veenhuizen, met zijn fascinerende historie. Veel goede fietspaden en indrukwekkende natte natuur, ook ten noorden en zuiden van het Fochteloërveen, bijv. de Compagnonsbossen.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"