Rand van Walcheren

fietsroute - 65 km

Fietsend langs de rand van Walcheren krijgt u tijdens deze fietstocht een staalkaart van wat dit eiland te bieden heeft. Na een rondje door de historische stad Middelburg komt u in Vlissingen met de marinehaven en de beroemde boulevard, waar de zeeschepen bijna onder handbereik langs varen. Via een schitterende duinroute en bekende badplaatsen als Zoutelande, Westkapelle en Domburg komt u op het noordelijkste puntje van het eiland. Langs het Veerse Meer en de gelijknamige stad bereikt u via Arnemuiden weer het punt van vertrek. Als u wilt kunt u het rondje Middelburg natuurlijk ook tot het laatst bewaren.

Praktische informatie

Achter het station kunt u betaald parkeren op de P+R Segeersingel. Wat verder van het station is parkeren gratis.
Het aantal horecagelegenheden is in het zomerseizoen te veel om op te noemen. In de winter zullen er wat minder gelegenheden open zijn, maar in Vlissingen, Domburg, Veere en Middelburg kunt u altijd op meerdere plaatsen terecht.

Tip: neem een bril/zonnebril mee. Op sommige plaatsen kunnen kleine, rondvliegende insecten zijn.

Startpunt Rand van Walcheren

NS station Middelburg
Kanaalweg 22
4337 LH Middelburg

coördinaten: N51.49510 E3.61832
Met dank aan de routemaker(s) Rien de Schipper en aan de controleur(s) Ruud Mulder.

3 reacties

2 juni 2024   

foto
Reactie
Wat een geweldige fietstocht! Echt een ontdekkingstocht op Walcheren. De levendige stad Middelburg, Vlissingen met de grote schepen in de haven en het mooie Veere. Het stuk vanaf Domburg vond ik het allermooist qua natuur.
Door Mieke

27 april 2024   

foto
Reactie
Als je Walcheren niet goed kent is deze fietsroute een ideale manier om het te leren kennen. Je komt alle facetten tegen van dit v.m. eiland. Teveel om op te noemen. Een regelrechte aanrader.
Door Ruud Mulder

12 oktober 2022   

foto
Reactie
Een prachtige fietsroute langs alle highlights van het mooie schiereiland Walcheren. De kustlijn met de mooie duinen, bossen en badplaatsen aan de ene kant. Veere, Middelburg en Vlissingen aan de andere kant. Echt héél bijzonder.
Door Louis en Annemarie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"