Van Stadsgracht tot Beekdal

8 km of 19 km

Startpunt

Busstation Stadsbrink
Stadsbrink
6701 Wageningen

coördinaten: N51.96930 E5.66662

Introductie

Deze gevarieerde wandeling voert langs de mooiste plekjes van Wageningen en toont de schoonheid van de Veluwezoom. U maakt kennis met historische hoekjes van Wageningen en het Renkumse beekdal, geniet van de geborgenheid van eeuwenoude bospaden, het weidse uitzicht over de Betuwe en de uiterwaarden.

Praktische informatie

Reistip: vanuit het NS station Ede/Wageningen rijdt 4 keer per uur een bus naar het busstation op de Stadsbrink.
Komt u met de auto dan kunt u gratis parkeren op de parkeerplaats ten noorden van het busstation. Is deze parkeerplaats vol, parkeer dan op het Olympiaplein, vlak achter de gebouwen aan de Stadsbrink. Op één strook blauwe zone na kan hier gratis geparkeerd worden.

Onderweg kunt u pauzeren bij Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg of vlak daarna bij de Theetuin/T-tuin in het Belmonte Arboretum; geopend van di t/m zo. Klik voor verder informatie op de website op bezoekersinformatie/voorzieningen.
Ook passeert u Nol in 't Bosch.
Met dank aan de routemaker(s) Adrie Scholten en aan de controleur(s) Gebca Velema.

13 reacties

13 juli 2022   

Reactie
Een mooie erg afwisselende wandeling. Zeker een aanrader.
Door Gebca

4 augustus 2020   

foto
Reactie
Ondanks dat we maar 8 km liepen, was het landschap heel afwisselend. Een schitterende route! In de uiterwaarden was het kleurrijk van de variatie aan bloemen. Echt een aanrader!
Door Ria van den Born

2 augustus 2020   

foto
Reactie
Een fijne afwisselende wandeling met bloemrijke stukken, een erg interessant arboretum, mooie oude lanen en een prachtige polder. Kortom heel veel ingrediënten die zo'n route heel erg plezierig maken.
Door Marion en Fred

21 november 2019   

foto
Reactie
Wandeling met de mooiste herfstkleuren die je maar kunt bedenken. Afwisselende route, mooie vergezichten. Een beetje zon maakte deze wandeling tot een topdag! Bedankt Bert voor de pool.
Door Thea Ackema

26 februari 2019   

Reactie
Uiterwaarden, bossen, beken in een breed dal, oude landbouwgronden, stadshistorie, steil-randen, landgoederen en prachtige panorama's.....hoe afwisselend kan een wandeling zijn. Met dank aan de routemaker.
Door Jan van Oeveren

14 april 2018   

foto
Reactie
We vonden het begin wat te veel door de bebouwde kom gaan, waar wel enorm grote en mooie bloeiende magnolia's stonden. Daarna werd het een heel gevarieerde en mooie wandeling.
Door Marien

10 augustus 2017   

foto
Reactie
Een route die wij ieder jaar lopen. Schitterende wandeling met vorig jaar prachtige aanpassingen. Veel stukken over unieke natuurgebieden. Top.
Door Marion en Fred

30 april 2017   

Reactie
Heerlijke route langs en over de Wageningse Berg, de uiterwaarden aan de Nederrijn en gezellig stukje door Wageningen. Wat een heerlijke afsluiter na gisteren al 17 km gedaan te hebben vanuit Oosterbeek (De groene bedstee, ook een aanrader) !
Door Jeroen

22 april 2017   

foto
Reactie
Na vele jaren deze prachtige route weer eens gelopen en herontdekt. We kenden de route niet meer terug, zoveel positive veranderingen. Een TOP-route!! Vooral in het voorjaar.
Door Corrie en Gert

3 maart 2017   

Reactie
Prachtige route, ook al is het de winterperiode (veel geregend, alles is nog kaal). De natuur waar je doorheen wandelt blijft erg boeien en is zeer afwisselend.
Door Walter Diks

30 september 2016   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling van 17 km in de omgeving van Wageningen en Renkum. Onder leiding van Janneke weer een mooie wandeling in een leuke groep. Voor meer en wat foto's van deze tocht: https://goo.gl/qHrLGC
Door Frank Kooij

10 april 2016   

Reactie
Een hele mooie en afwisselende route die we gelopen hebben met schitterend weer. Vooral de afwisseling tussen stad, park, uitzichten, open gebied en bos sprak ons erg aan.
Door Huub Langkemper

15 augustus 2015   

foto
Reactie
Was mooie, een heel mooie wandeling met veel afwisseling
Door Bets Vendelbosch

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"