Dwalen bij Ruurlo

14 km

Startpunt

NS station Ruurlo
Spoorstraat
7261 AE Ruurlo

coördinaten: N52.08112 E6.44948

Introductie

Dwalen bij Ruurlo is een gevarieerde wandeling waarbij u de bosrijke omgeving ten zuiden van het Achterhoekse dorp verkent. Behalve bossen vindt u hier akkers, weilanden en beken; boerderijen en buitenhuizen. Aan het eind van de route komt u langs het indrukwekkende Kasteel Ruurlo.

Praktische informatie

Aan het begin van de route komt u langs het stijlvolle Hotel Avenarius, waar u eerst wat kunt drinken. Dagelijks geopend vanaf 8 uur.
Na ongeveer 2,5km passeert u Pannenkoekboerderij De Heikamp. Vanaf november t/m maart gesloten op maandag.
Vlak voor het einde van de wandeling kunt u nagenieten bij Oranjerie Ruurlo, op maandag gesloten.

Tijdens het groeiseizoen kan er langs enkele paden hoog gras staan, maar ook bramen en brandnetels. Neem de pijpen van de afritsbroek dus mee! Voor twee stukjes die modderig en/of overwoekerd kunnen zijn is een alternatief aangegeven. Gps'ers volgen 'Alt1 Ruurlo' en 'Alt2 Ruurlo'.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

14 reacties

3 december 2023   

Reactie
Volgens mij een prachtige wandeling maar op dit moment kun je hem niet lopen i.v.m.veel water op de paden, soms erg diep en langs het pad ook veel water. We hebben de wandeling moeten afbreken en zijn met de bus verder gegaan naar het eindpunt.
Door Loes Reuver

28 september 2023   

foto
Reactie
Een prachtige, afwisselende route met verrassende paadjes. Genoten van kasteel Ruurlo.
Door Piet en Renny

15 mei 2023   

foto
Reactie
Na de koffie bij Avenarius genoten van een heerlijke lentewandeling met uitbundig vogelgezang. Ook de muggen lieten zich niet onbetuigd.
Bij Kerkwijk verrasten we twee reeΓ«n.
Door Frits Talsma

18 december 2021   

foto
Reactie
Vlak voor de derde lockdown bij bewolkt en wat vochtig weer gelopen. Veel zwammen gezien: bijzondere geel-zwarte en ook de sponsachtige witte schimmel Mucorales. Laatste langs het schouwpad naast de beek ( 5). En wat een mooi kasteel Ruurlo.
Door Marja

22 juli 2021   

foto
Reactie
In mei stuitten we helaas op een afgesloten pad door het Kerkwijkerbosch. Janneke heeft een prachtige alternatieve route gemaakt (foto).
Buiten de drukte bij De Heikamp was het volop genieten. Bedankt Janneke!
Door Frits Talsma

21 januari 2021   

foto
Reactie
Precies drie jaar geleden liep ik deze route ook; het is een heerlijke winterwandeling. De tuinen van Kasteel Ruurlo waren afgesloten, daar kun je dus ook geen last hebben van corona-drukte;)
Door Ria

7 maart 2020   

foto
Reactie
Geweldige route op deze prachtige dag! We hebben ervan genoten en ook nog een lekker eitje gescoord voor het ontbijt morgenvroeg πŸ˜„πŸ˜„
Door Marian en Harry Ligtenbarg

30 november 2018   

Reactie
Een hele mooie afwisselende route door een prachtige natuur.
Ook in deze tijd van het jaar is het hier schitterend.
Door Cor Smith

21 januari 2018   

foto
Reactie
Na de storm; ogen en oren open, gelukkig windstil; twee omgewaaide bomen over het pad die zich gemakkelijk laten "bedwingen". Een prachtige winterwandeling!
Door Ria

16 oktober 2017   

foto
Reactie
Ruurlo voelt als thuiskomen en dat al in de tijd dat baron van Heeckeren van Kell huisde op Kasteel Ruurlo en je voor omgerekend €18 per week volpension genoot op 't Sikkeler. Na deze mooie wandeling heerlijk gedineerd bij Avenarius.
Door Frits Talsma

3 april 2016   

foto
Reactie
Weer een prachtige wandeling op deze mooie voorjaarsdag! Wij dachten deze omgeving wel te kennen maar we hebben toch weer veel nieuwe paadjes en plekjes gezien! Complimenten voor de routemaker. Wij hebben ervan genoten πŸ‘
Door Harry en Marian Ligtenbarg

12 juli 2015   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling rond het bosrijke Ruurlo. Mooie paadjes leiden door een afwisselende omgeving. Aan het gedeelte van de restauratie van het kasteel dat nu klaar is kun je zien dat het in al z'n glorie wordt hersteld. Het was genieten!
Door Jan en Willy ter Haar

21 mei 2015   

Reactie
Prachtige, afwisselende en verrassende tocht. Zoveel natuur en zoveel rust. Een aanrader en neem er zeker de tijd voor.
Door Loes en Theo van den Dool

17 mei 2015   

foto
Reactie
dwalend ervarend
in ruurloze stilte
zacht zanderige wegen
met roodgeluikte huizen
vleugende geuren
van schitterend bloemende witten
en onmetelijk veel
vervoerend groen
Door Hennie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?Β  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"