Verrassend Salland

wandelroute - 15 km of 20 km

Het is genieten tijdens de afwisselende rondwandeling Verrassend Salland op de Sallandse Heuvelrug. Van golvende heidevelden met hun zeer gevarieerde begroeiing. Ook wandelt u door bossen die omzoomd zijn door de landgoederen van Twentse textielbaronnen. De route gaat over onverharde paden en ontwijkt de vele broedgebieden, zodat u de wandeling het hele jaar kunt lopen. Als toetje krijgt u het panoramarondje: nagenieten en uitkijken over het kleurrijke natuurgebied dat u vandaag heeft ontdekt.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus bereikbaar: bushalte Buitencentrum Nijverdal.
In het Buitencentrum kunt u terecht voor informatie over het gebied. Voor de openingstijden en het restaurant zie: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Startpunt Verrassend Salland

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal

coördinaten: N52.36580 E6.44341
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Lenny Beumer en Hans Beumer.

9 reacties

19 augustus 2022   

foto
Reactie
Een schitterende route door stukken bos en over de golvende heide die in deze tijd van het jaar prachtig in bloei staat.
Door Tineke Hirschler

18 april 2022   

foto
Reactie
Schitterende route door heuvelachtig terrein. Afwisselend heide, bossen en prachtige vergezichten. Veel bankjes onderweg. Extra mooi door zonnig weer en het feit dat de bomen nog niet vol in blad stonden.
Door Hans en Lenny beumer

7 december 2021   

foto
Reactie
Op deze zonnige winterdag genoten van deze prachtige wandeling. Met gevarieerde bossen, maar vooral veel heide en schitterende vergezichten. Dankzij de klimmetjes hier en daar bleven we lekker warm.
Door Janneke

21 april 2021   

Reactie
Zelfs in april is dit een prachtige gevarieerde tocht, waarvan we volop hebben genoten onder een schraal zonnetje. We komen zeker een keertje terug in augustus, als de heide in bloei staat!
Door Louis en Annemarie

25 november 2020   

foto
Reactie
Zon, strakke luchten. Kanongebulder in de verte en onderwijl de "heroïsche" beklimming van met heide, vossen- en jeneverbessen begroeide "bergen" met als beloning fraaie vergezichten. Proza of werkelijkheid? Werkelijkheid. Een topper!
Door Annie en Ben van Lochem

22 augustus 2020   

Reactie
Prachtige afwissende route. Heide en bossen wisselen elkaar af. Prachtige uitzichten. Mooie route en goed te doen. Voldoende rustplaatsen. Een aanrader voor iedereen die van natuur, rust en mooi vergezichten houdt.
Door Jan Leenhouts

14 november 2018   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandelroute is dit. Dit is een route die wij iedereen gaan aanraden. Heerlijk over de stille heidevelden en over verrassende paadjes o.a. door een jeneverbesbos. Een topper!
Door Marion en Fred den Hertog

27 augustus 2017   

Reactie
De heide stond volop in bloei en je loopt meer dan de helft midden tussen de heide. We hebben de 20 km gewandeld en hebben genoten van de vele uit- en vergezichten. Een aanrader tijdens de bloeiperiode van de heide.
Door Tony Buyman

24 mei 2015   

Reactie
Hele mooie en zeker verrassende route. Eind mei, begin juni staan de rododendrons in bloei. Eind augustus, begin september de heide. Op 10 meter afstand nam een ree een sprintje. Dan weet je gelijk waarom honden aan de lijn lopen, de mijne dus ook!
Door Lidy met honden Maeke en Jaen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"