Dal van de Reusel

wandelroute - 11 km of 20 km

Vanuit het centrum van Diessen gaat deze afwisselende wandeling eerst door het opnieuw ingerichte weide- en watervogel gebied het Diessens broek. Via statige lanen en mooie paden doorkruist u het bosgebied, Annanina's Rust. De wandeling gaat grotendeels over goed begaanbare paden en karrensporen. U loopt tussen en langs een tweetal fraai gelegen visvijvers. Ook wandelt u langs een tweetal prachtige Brabantse langgevelboerderijen. Verder geniet u van het boerenlandschap, de vele vergezichten en leuke doorkijkjes. Al met al een aanrader. Tijdens deze wandeling is stevig schoeisel gewenst.

Praktische informatie

In de buurt van Kerkzicht is voldoende parkeerruimte.
Eetcafé Kerkzicht is het hele jaar geopend vanaf 11 uur, op ma gesloten.

Het startpunt is ook bereikbaar met de Arriva busdienst, lijn 142 vanuit Tilburg en Best. Het best stapt u uit bij de halte Julianastraat en loopt dan in circa 10 minuten naar het startpunt in het centrum, Eetcafé Kerkzicht.

Startpunt Dal van de Reusel

Eetcafé Kerkzicht
Heuvelstraat 10
5087 AB Diessen

coördinaten: N51.47630 E5.17523
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

7 reacties

4 mei 2024   

foto
Reactie
Wat een mooie afwisselende route: veel buitengebied maar ook lieflijke bossen/parken. Ondanks de vele nattigheid van de afgelopen maanden toch goed te lopen (met soms heel grote plassen of zompig terrein). Heel veel vogels en kikkers gehoord!
Door Angelique en Anne

14 december 2021   

foto
Reactie
Door omstandigheden een bijzondere wandeling. Dat blijkt uit mijn verslagje (met foto's) dat ik altijd maak van een dagtocht. Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/451409841
Door Jan Siemonsma

5 juli 2017   

Reactie
Dit is een hele mooie route met veel afwisseling. Beide lussen zijn de moeite waard om te lopen. Klantvriendelijkheid van Restaria de Zwaan scoort zeer hoog. Onderweg nog bij toeval gesproken met de uitvinder van het A3 bodem mes (zie YouTube filmpje).
Door Paul Strijbosch

3 december 2016   

foto
Reactie
De korte route was voor ons lang genoeg. Magnifiek. Probleemloze paden door Diessens Broek en landgoed Annanina's Rust. Grijze grondnevel met omfloerste zon. Prettig café met chocomel en slagroom. Alweer een mooie middag beleefd.
Door Liesbeth en Freek

3 oktober 2015   

foto
Reactie
Met mooi weer deze prachtige route gelopen. Het begin van de herfst duidelijk merkbaar, vallende en kleurende bladeren en erg veel paddenstoelen. We zagen 8 reigers, waarvan 2 zilverreigers, 2 ijsvogeltjes, 1 aalscholver en meerdere koppeltjes zwanen.
Door Nico en Corry

26 mei 2015   

foto
Reactie
Leuk dat de routemaker het watergebiedje bij de waterzuivering in de route heeft opgenomen. Het Diessens broek wordt met zijn meanderende Reusel steeds mooier. Samen met het Annanina's Rust, de leemputten en het bosgebied Turkaa een aanrader.
Door Suske

25 mei 2015   

foto
Reactie
Vooral het begin van de wandeling, door het Diessense Broek, is verrassend! Het geluid van de vogels is werkelijk muziek voor je oren. Ook nog wat lepelaars en reigers gespot! Helemaal top. Verder is er geen enkel stuk van de wandeling vervelend.
Door Nicole

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"