Motte en Meanders

13 km

Startpunt

Parkeerplaats Herbergier
Dorpsstraat 70
7863 PB Gees

coördinaten: N52.74580 E6.68748

Introductie

Motte en Meanders is een afwisselende wandeling rondom en door het in ere herstelde beekdal van de Geeserstroom. Ten westen van Gees keert een landschap van honderd jaar geleden weer terug: meanderende beken, moerasjes, bloemrijke graslanden, een netwerk van houtsingels en een karakteristieke flora en fauna. Het gaat niet alleen om het herstellen van een oud landschap: op twee plekken is ruimte gemaakt voor waterberging. Gees: dit typische Drentse dorp is in de middeleeuwen gebouwd op een hoge zandrug gelegen tussen het beekdal van de Geeserstroom en hoge landbouwgronden.
Informatieborden onderweg vertellen de wandelaar over natuur en historie - met de gerestaureerde motte als hoogtepunt - van deze omgeving. In de Boswachterij Gees lopen Schotse Hooglanders! Houd voldoende afstand en loop rustig om deze dieren heen.

Praktische informatie

OV reiziger: u kunt met Qbuzz 27 tussen Hoogeveen/Emmen kort bij het startadres, Dorpsstraat 70, uitstappen.

Horeca: bij de start kunt u gebruik maken van het Restaurant-Partycentrum De Zwerfkei, alleen geopend voor groepen op afspraak. Tijdens de zomervakantie wel op di, do, vrij, za, zo (openingstijden midweek van 11 tot 19 uur, in het weekend van 14 tot 19 uur). Onderweg is geen horeca, maar geregeld een bankje met mooi uitzicht.

In natte periodes kan het verstandig zijn laarzen aan te trekken (tip van Staatsbosbeheer). Het grootste deel van het jaar kan de route zonder problemen worden gelopen.
Met dank aan de routemaker(s) Jan en Magda Dijkema en Tineke Poortman en aan de controleur(s) Anno Jansen.

5 reacties

12 juni 2020   

foto
Reactie
Deze route is mooi en afwisselend. Een boeiend stukje historie bij de Klinkenberg, bos, heide en het mooie natuurreservaat de Hooge Stoep. We zagen veel Schotse Hooglanders. Bij het Beekdal is een mooi uitzichtpunt. Dus een aanrader deze route!
Door Jan en Lucie

8 februari 2020   

Reactie
Prachtige route, bos, heide en veld met een stukje informatie over de historie van het landschap.
Door Annelies

22 mei 2018   

foto
Reactie
Een mooie en gevarieerde route door een prachtig gebied.
Door Janneke Kruizinga

1 november 2016   

Reactie
Veel afwisseling! We zagen geen mensen, wel heel wat roofvogels, duizenden ganzen, aalscholvers, groepjes reeen, paddenstoelen, buiten lopende varkens en we vonden heel veel tamme kastanjes. Eigenlijk een route om voor jezelf te houden!
Door Dick en Monique

2 april 2016   

foto
Reactie
Zeer mooie wandeling door het beekdal Geesterstroom. Mooi, afwisselend en hebben veel plezier gehad. Genoten van A tot Z.
Door Tineke Fieggen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"