Weids Waterland

wandelroute - 15 km

Bijna onder de rook van Amsterdam bevindt zich een mooi open veenweidegebied dat bekend staat als Waterland. Het is een waardevol onderdeel van het veelzijdig nationaal landschap Laag Holland.
Op deze wandeling komt u verschillende bijzondere facetten van Waterland tegen. Zoals het intieme pittoreske Broek in Waterland met z’n prachtige panden en het petieterige Zunderdorp waar de groene rand van Amsterdam dichtbij komt. De sawa's en de zich ontwikkelende nieuwe natuur van de Volgermeer en het waterrijke weidevogeldomein het Varkensland. Rustige smalle weggetjes, loopbruggetjes, groene kaden, laag gelegen inpolderingen en hoogwater in de sloten.
Wie wil er niet bijna drie kilometer over de grassprieten lopen en vanuit het dorpje Watergang naar Broek in Waterland wandelen? Mijmeren, genieten van de rust, ruimte en het uitzicht ...

Praktische informatie

Deze wandeling is niet mogelijk tijdens het broedseizoen van 15 maart tot 1 juli.

De route is per bus te bereiken, halte Broek in Waterland, Dorp.
Ruim 40% is ongebaand grasland. De verschillende grastrajecten kunnen natte gedeelten hebben, evenals de plekken bij de overstapjes; het is immers nat veenweidegebied. Zorg daarom voor waterdicht schoeisel. Vanaf Het Schouw tot aan Watergang wandelt u helaas anderhalve kilometer langs de N235, maar de beloning van de stilte van het kerkenpad door de weilanden is groots. Vooral met het vee in het land en wat zon en mooie wolkenpartijen is deze route een echte aanrader!

Cafetaria De Rob , Nieuwland 34a, Broek in Waterland, gelegen aan het startpunt, is dinsdag t/m zondag vanaf 11 t/m 20 uur open.
Pannenkoekenhuis De Witte Swaen , Dorpsstraat 11-13, Broek in Waterland is dagelijks geopend vanaf 12 uur.

Startpunt Weids Waterland

P Burg. P. Ph. Paulplantsoen
Burg. P. Ph. Paulplantsoen
1151 BR Broek in Waterland

coördinaten: N52.43540 E4.99643
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

1 reactie

25 oktober 2018   

foto
Reactie
Een prachtige route in dit waterrijke poldergebied. Je bent helemaal weg uit de drukte van je bestaan. Weidevogels, smalle weggetjes, loopbruggetjes. En dit alles onder de rook van Amsterdam: geweldig. Hulde aan de routemaker.
Door Bart Bruins Slot

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"