Heen en weer over de Maas

fietsroute - 46 km

Het is heerlijk fietsen door het prachtige landschap van de Maasvallei op de grens van Nederland en België. U kunt er genieten van fraaie plassen en moerassen, van bloemrijke graslanden en grillige rivierbossen. Vele kilometers toert u over de dijk langs de Maas en over de fietspaden langs het Julianakanaal en de Zuid-Willemsvaart. Interessant is het merkwaardige 'Kruinenpad' met informatie over de gevolgen van de voormalige mijnbouw in die streek. Verder fietst u over rustige landweggetjes met af en toe een dorp, een kasteeltje of een molen. De route gaat op enkele klimmetjes na over vlak terrein.

En de veerpont .... die brengt u gratis heen en weer!

Praktische informatie

Het startpunt is vanaf station Beek-Elsloo eenvoudig te bereiken.
Het restaurant van Kasteel Elsloo is geopend vanaf 11.30 uur.
Er is een parkeerterrein.

Onderweg zijn horecagelegenheden met mooie terrassen aan beide kanten van de Maas.

Startpunt Heen en weer over de Maas

Hotel Restaurant Kasteel Elsloo
Maasberg 1
6181 GE Elsloo

coördinaten: N50.94710 E5.75638
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Paul Doorenbosch.

3 reacties

3 mei 2023   

foto
Reactie
Mooie route, veel uitzicht over het weidse Maaslandschap. Leuke dorpjes. Ook helaas wat onvermijdelijke industrie. Door de aanpassingen om het water meer ruimte te geven is er mooi nieuw landschap ontstaan. De veerpontjes zijn altijd een leuk element.
Door Paul

23 juni 2021   

foto
Reactie
We hebben genoten van deze tocht langs de Maas, met verschillende prachtige gezichten op deze rivier. Ook kwamen we door een paar leuke oude stadjes en door natuurgebiedjes. Behalve een paar klimmetjes, is het een vlakke route.
Door Joke en Jaap

8 juli 2017   

Reactie
Een heerlijke fietstocht langs verschillende soorten water. Mooie dorpen, leuke terrassen, rustige wegen, en dan ook nog onderweg kastelen, een molen en een brouwerij.
Door José

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"