Anna was hier

12 km

Startpunt

La Place Laren
Westerheide 2
1251 ET Laren

coördinaten: N52.24720 E5.20735

Introductie

Deze wandeling is vernoemd naar Anna's Hoeve, een natuurgebied met een parkachtig karakter en fraaie waterpartijen. U komt er halverwege de route langs. Verder maakt u kennis met een grote variatie aan landschappen: bos, heide, zandverstuivingen en vennetjes wisselen elkaar aangenaam af.
Tijdens de bloei van de heide is deze route extra aantrekkelijk.
U komt ook langs het fraaie Laarder Wasmeer, een laagvlakte met vennetjes die na een periode van watervervuiling is geschoond en teruggegeven aan de natuur.
De wandeling gaat vrijwel uitsluitend over onverharde paden en af en toe langs een fietspad.
Medio 2023 is de herinrichting van het gebied van Anna's Hoeve voltooid. De route is daar nu uitgebreid met een nieuw fraai traject over een uitzichtheuvel en een vlonderpad.

Praktische informatie

De route is per bus te bereiken. De uitstaphalte is Sint Janskerkhof, Laren.
Komt u met de auto? Op het parkeerterrein van La Place zelf kunt u slechts beperkte tijd parkeren. Aan de overzijde van de voorrangsweg is echter een ruim gratis parkeerterrein zonder tijdsbeperking. Op mooie weekenddagen raakt dit parkeerterrein in de loop van de ochtend echter wel vol.
Het startpunt is horecagelegenheid La Place, alle dagen geopend vanaf 8 uur.
Na ruim 3km komt u langs Theehuis 't Bluk, gelegen aan de rand van de heide met een heerlijk beschut bosterras. Iedere dag open vanaf 10 uur.

Het gebied Anna's Hoeve kent een rijke en bewogen historie.
Van hoeve via recreatiegebied en pretpark is het nu een natuurgebied geworden.
Met deze video krijgt u, deels via authentieke foto´s en (amateur)filmpjes, in 14 minuten een grappig beeld van de geschiedenis van dit gebied.

Let op: de P-plaats genoemd in de routereactie van 11 oktober 2021 bestaat niet meer.
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Marcel Steen.

10 reacties

7 januari 2024   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met veel smalle bospaadjes. Het vlonderpad was onzichtbaar geworden vanwege de hoge waterstand maar dat was voorspelbaar. Heerlijke eerste wandeling van 2024.
Door Ina van der Goot

11 oktober 2023   

foto
Reactie
Bijzonder mooie gevarieerde route in een voor mij bekende omgeving. Het hoogtepunt was de uitzichtheuvel met de nieuwe trappen en het mooie vlonderpad. Deze fraaie route kan ik iedereen aanraden vooral met mooi weer.
Door Marcel Steen

11 oktober 2021   

foto
Reactie
Een verrassend mooie wandeling. Wel een beetje snelweggeluid, maar zoveel moois in een stuk tussen de steden en snelwegen, echt onverwacht. Een uitstekend beschreven route en veel bankjes en parkeerruimte. Wij zijn gestart bij 10, ruime p.plaats.
Door Marion en Fred

21 augustus 2021   

Reactie
Geweldige route, ondanks de drukte bij Laplace en Theehuis Bluk op de meeste stukken bijna geen mensen. Ook al waren we vaker op de Zuiderheide geweest nu kwamen we op voor ons onbekende paden. De heide was bijna in volle bloei. Dank.
Door Marjan Wijnberg

13 juli 2021   

foto
Reactie
Fijne, afwisselende route.
Door Ward Habets

23 april 2021   

Reactie
Mooie route over de heide waar de krentenbomen bloeiden, door zandverstuiving en met zicht op het Laarder Wasmeer met runderen die in het water stonden. Anna’s Hoeve vond ik minder mooi dan vroeger door zicht op snelweg, woningen en aanleg spoorlijn.
Door Fotofreaky

21 maart 2021   

foto
Reactie
Een leuke, mooie afwisselende wandeling in een voor ons nieuw gebied. Een wandeling die nog mooier wordt als de hei in bloei staat.
Door Saskia en Jan

26 februari 2021   

Reactie
Hele mooie, afwisselende route. Mocht je je hond meenemen: Berg van Dudok ligt vol met glas, dus dan wellicht beter om dit klimmetje over te slaan.
Door Anouk

25 februari 2021   

foto
Reactie
Super wandeling, zeker met het mooie wandelweer van vandaag. Hier en daar leuke “bergjes”, mooie watertjes in een waardevol natuurgebied. Zeker doen!
Door Berreke

31 januari 2021   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling! Niet alleen waar Anna was, maar ook de uitgestrekte heide is prachtig. Op het Laarder Wasmeer scheen de zon volop waardoor het water en het groen een mooie tint kregen.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"