LeekDistrict

18 km

Startpunt

Parkeerterrein winkelcentrum De Boogerd
Boogerd 1
1687 VX Wognum

coördinaten: N52.68220 E5.02356

Introductie

Wandelen waar koeien nog grazen in de wei, de hazen ‘haasje-over’ spelen en zwanen zich in het water spiegelen. Dat is de bonus van deze landelijke wandeling door een open weidelandschap met bijzondere waterbergingen. Rustige weggetjes, dorpjes en buurtschappen vormen de verbindende schakel rond het thema van de oeroude Kromme Leek. Ruim 5 kilometer - verspreid over de wandeling - in alle rust over de malse grassprieten lopen, dat is genieten onder de Westfriese boerenhemel!

Praktische informatie

Deze wandeling is door het broedseizoen van de weidevogels niet mogelijk van 15 april tot 15 juni.

Reist u met de bus, stap uit in Wognum, halte Raadhuisstraat aan de Nieuweweg.

Direct bij de start kunt u dagelijks, behalve op zondag, vanaf 8.30 uur bij bakker Schoutsen tegenover de toegang van supermarkt Deen/AH koffiedrinken met iets lekkers erbij. Nabij het startpunt is op Raadhuisstraat 3 Café restaurant Stam, geopend ma t/m zo vanaf 9 uur; op za vanaf 10 uur. In Zuidermeer is bij Zuidermeerweg 27 in het seizoen een zelfbedieningstheetuin.

Houd rekening met nat gras en ongelijke ondergrond. Het dragen van hoge wandelschoenen wordt aanbevolen. Boeren kunnen schrikdraad gebruiken om hun vee bijeen te houden. U kunt er onderdoor of overheen door de draad wat naar beneden te duwen met iets dat direct huidcontact voorkomt. Van deze landschapswandeling geniet u meer met vee in de wei, een zonnetje en goed weer!
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

2 reacties

6 juli 2022   

foto
Reactie
Ik hou van ‘n wandeling met afwisseling. Dat kregen we hier volop. Rustige dorpjes, mooie paadjes, oude dijkjes, door gras- en bouwland, stilte, langs water en waterberging, schapen en koeien, mooie huizen, lekker bakje aardbeien onderweg. Genieten!
Door Dineke

29 oktober 2021   

foto
Reactie
Wat een fijne en rustgevende wandeling door dit pure landelijke gebied. Heerlijk om tijdens de passage te genieten van de uitstraling van die rustieke dorpjes en van het weidse en open landschap. Heel waardevol en een compliment voor de routemaker!
Door Piet en Tiny Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"