Rondje Eb en Vloed

10 km of 16 km

Startpunt

Kanoverhuur Dordrecht
Baanhoekweg 53
3313 LP Dordrecht

coördinaten: N51.80709 E4.76383

Introductie

Een eenvoudige kanotocht op getijdenwater is nog mogelijk in De Sliedrechtse Biesbosch. U vaart door ruige natuur naar een verborgen kom, die grenst aan Nieuwe Merwede met haar brede trage stromende water. Hier kunt u een dijkwandelingetje maken en even heerlijk uitwaaien.
Via de oude Kikvorskil komt u tot de oude schottenbalk sluis, waarachter alleen met vergunning gevaren mag worden. Voor het zien van meer dan alleen vraatsporen van de bever zult u heel vroeg op moeten. De tocht is het beste buiten het seizoen of op door de weekse dagen te varen. De blauwe route is altijd te varen, de ingetekende rode alternatieven alleen makkelijk bij 'vloed' maar deze kreken zijn wel het mooiste.

Praktische informatie

Tip: gaat u met uw eigen kano, neem dan het kano karretje mee: handig vanaf de parkeerplaats die circa 150m verwijderd ligt van de te waterlating.

Bij het startpunt is horeca in het Biesboschmuseum. Wilt u overnachten, Stayokay heeft hier herbergfaciliteiten. Meer zin om te kamperen? Dat kan op de passantencamping naast het hotel.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) N. N..

1 reactie

10 juli 2020   

Reactie
Geweldige tocht. We konden, doordat het hoogwater was, de mooie slingerende kreetjes volgen. Mooie afwisselende tocht. Weinig grote boten. Mooie rustplek. Veel dank aan de routemaker.
Door Willie van Dijk

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"