Dubbel Genieten

12 km of 17 km

Startpunt

Gasterij Het Ruiterhuys
Heereweg 83
1901 MC Castricum

coördinaten: N52.57003 E4.65516

Introductie

Beleef tijdens deze wandeling de overgang van duinen naar polders die bijna nergens in Nederland zo mooi is. U kunt dus genieten van twee heel verschillende landschappen. Door de polders loopt u bijna 3 kilometer over graspaden die soms drassig zijn. De rest van de route gaat door het prachtige Noordhollands Duinreservaat. Een gevarieerde omgeving met een afwisselende begroeiing. U wandelt over onverharde paden door bossen, prachtige valleien en langs open duinterrein met duinmeertjes. Kuddes Schotse Hooglanders houden het gebied open. Vanaf uitkijkduin De Hoge Toren is het gebied goed te overzien.

Praktische informatie

Let op: tijdens het broedseizoen van 1 maart tot en met 1 juli kunt u de wandeling niet lopen.

Gasterij Het Ruiterhuys ligt aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat. Het heeft onder andere een landelijk restaurant, een speeltuintje en een kinderboerderij. De Gasterij is dagelijks geopend vanaf 9 uur, behalve op de kerstdagen.
Er is een gratis parkeerplaats.

Voor de wandeling heeft u een toegangskaart nodig. Onder de 18 jaar kan men gratis mee. De kaart is te koop bij de kaartautomaat, de route komt er langs. Elke verkochte kaart draagt rechtstreeks bij aan het beheer en behoud van de duinen.
U kunt de duinkaart ook via internet aanschaffen. Zie hiervoor: Duinkaart bestellen
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

11 reacties

16 juni 2023   

foto
Reactie
Wegens het broedseizoen heeft Mieke voor de vriendenwandeling van De Mooiste Routes een schitterende route uitgezet. Bij heerlijk weer was het volop genieten met een leuke groep. Bedankt Mieke en Janneke!
Door Frits Talsma

17 april 2022   

foto
Reactie
Met prachtig weer liepen we het grootste deel van deze route. Het 1e stuk en een stuk in de vallei (Koepelduin) waren afgesloten vanwege het broedseizoen. Maar over een alternatieve start en de inkorting toch een heerlijke wandeling.
Door Ank de Graaff

8 december 2021   

foto
Reactie
Prachtige route, heel afwisselend!
Door Jan en Aleida Slot

7 november 2020   

Reactie
Vandaag deze prachtige tocht gelopen, hele mooie wandeling met veel variatie. De wandeling in de polder was een nieuwe ontdekking en door het zonnige weer was een helemaal genieten. Compliment voor de routemaker!
Door Truus

16 juli 2020   

foto
Reactie
Vandaag deze schitterende route gewandeld. Dat was genieten. Grasland, duinlandschap, langs meertjes, open stukken en de valleien. De bloemen waren ook zo mooi, paars, geel en wit kleurde het landschap. Kortom driedubbel genoten!
Door Anneke Binsbergen

18 december 2019   

foto
Reactie
Na jaren opnieuw gelopen, verrukkelijke wandeling met prachtige uitzichten en doorkijkjes. De lage winterzon hielp daarbij.
Enkele overstapjes zijn bijna te hoog.
Door Mirjam en Hans

11 december 2019   

foto
Reactie
Deze zeer gevarieerde route met veel hoogteverschil en door verschillende landschappen buiten en in het Noordhollands Duinreservaat, laat de wandelaar inderdaad genieten. Voor ons gezelschap was het eigenlijk Driedubbel Genieten! Sterk aanbevolen.
Door Wiebe de Bruin

14 juli 2018   

Reactie
De route door de polder is groots en weids! De paadjes in het bos waren verrassend.
Pracht wandeling; compliment aan de routemaker.
Door Paul Zwartjes

25 november 2017   

Reactie
Elke route is weer een verrassing. Gelopen met mensen die het gebied goed kennen, er waren stukken bij waar ze nog nooit gelopen hebben. Dank je wel.
Door Els

7 juli 2017   

Reactie
Dit is zó een mooie afwisselende route. O.l.v. Mieke struinden we met een heel gezellige groep door weilanden en duinen. Het was heerlijk wandelweer. We genoten van alles wat groeide en bewoog, van de uitzichten en van het lopen. Een heerlijke dag.
Door Winnie van der Linden

7 juli 2017   

foto
Reactie
Dat was driedubbel genieten, de dag paste echt bij deze mooie datum. Door weilanden met vennetjes en indrukwekkende runderen, door de bossen en door de duinen. Een hele mooie wandeling, dank je wel Mieke!
Door Isa Tas

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"