Kiek, de Westerschelde

fietsroute - 34 km of 50 km

Fietsen op Zuid-Beveland, Zeeland. Deze fietstocht voert langs de oevers van de Westerschelde, waar u door de charmante plaatsjes Hoedekenskerke en Ellewoutsdijk toert. Op de rivier ziet u de enorme zeeschepen die op Antwerpen varen. In het binnenland ziet u de andere kant van leven aan een rivier: de vele dijkjes en welen (vijvers), zijn getuige van een strijd tegen het water die al honderden jaren duurt.

Praktische informatie

In de omgeving van de kerk is parkeerruimte.
Voor horeca onderweg kunt u in Hoedekenskerke de treinwagon van Compagnie Surf et Turf aandoen (beperkt geopend). Halverwege de tocht, komt u langs Scheldebrasserie de Landing met z'n gezellige terras.

Tip: neem een bril/zonnebril mee. Op sommige plaatsen kunnen kleine, rondvliegende insecten zijn.

Startpunt Kiek, de Westerschelde

Mariakerk Nisse
Dorpsplein 49
4443 AG Nisse

coördinaten: N51.45520 E3.85103
Met dank aan de routemaker(s) Rien de Schipper en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

3 reacties

1 juni 2024   

foto
Reactie
Ondanks dat het heel somber weer was en een beetje regende heb ik genoten van deze tocht. Wat zal het mooi zijn langs de Westerschelde als de zon schijnt! Opvallend vond ik de vele fruitbomen in deze streek!
Door Mieke

20 juli 2023   

foto
Reactie
Een heerlijke fietsroute langs de boorden van de Westerschelde, waar de oceaanreuzen vlak voor je neus voorbij varen en het achterland met pittoreske dorpjes en veel natuur. Niet alleen de bekende meeuwensoorten, maar ook de lepelaar werd hier gespot.
Door Ruud Mulder

10 oktober 2021   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende tocht door pittoreske dorpjes. Prachtig uitzicht op de Westerschelde.
Door Anna

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"