Op naar de Bemelerberg!

wandelroute - 12 km of 15 km

Op naar de Bemelerberg! is een gevarieerde rondwandeling in velerlei opzichten. U wandelt door het natuurreservaat De Dellen, over veldwegen en af en toe een stukje asfaltweg. On route heeft u regelmatig zicht op de stad Maastricht. Het beklimmen van de Bemelerberg vraagt enige inspanning maar wordt beloond met een magnifiek uitzicht. Vanaf het hoogste gedeelte van de Dellen kunt u de indrukwekkende Curfsgroeve bekijken.

Praktische informatie

Deze route is goed per trein te bereiken vanaf station Meerssen (ongeveer 2,5km extra).
Komt u vanuit het noorden met de auto, neem dan op de A2 afrit 51 richting Meerssen. Bij het startpunt kunt u gratis parkeren.
Voor nadere informatie over het Natuurgebied De Dellen kunt u terecht bij Stichting het Limburgs Landschap.
Ongeveer halverwege de route kunt u in Bemelen Gastobar Die Twie bezoeken. Dat ligt ongeveer 250m van de route. Voor openingstijden zie: Gastrobar Die Twie.
In natte periodes kunnen delen van de route modderig en glad zijn.

Startpunt Op naar de Bemelerberg!

Uitspanning De Nachtegaal
Gemeentebroek 6
6231 RV Meerssen

coördinaten: N50.87479 E5.76226
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) Huub Dieteren en Theo Wilbers.

11 reacties

14 maart 2024   

Reactie
Wij hebben de route gelopen op een zonnige dag (18 graden) in maart 2024.
Het is een mooie route in een bosrijk en heuvelachtig terrein.
Na een lange natte periode moet je wel rekening houden met veel modderige paden.
Door Theo Wilbers en Huub Dieteren

18 april 2023   

foto
Reactie
Eén van de vele mooie routes van Lenie vandaag gelopen, de Bemelerberg. Het blijft een prachtige route en vooral nu de natuur zich op zijn mooist laat zien.
Door Freek Jansen

22 oktober 2022   

foto
Reactie
Het eerste stuk is wat veel verhard en rechttoe rechtaan, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door het tweede deel. Hoogtepunt is het prachtige uitzicht naar de Maas vanaf de berg. Stevige klim, (er is een alternatief als je die niet ziet zitten).
Door Paul Doorenbosch

26 september 2021   

foto
Reactie
Vooral niet inkorten, deze mooie route. Het tweede deel is prachtig. Onverwachte paadjes en mooie uitzichten. Leuk!
Door Rob

28 maart 2021   

foto
Reactie
Mooie route door het Zuid-Limburgse landschap. Een pittig klimmetje wordt beloond met het mooiste uitzicht. Door de nog kale bomen was er goed zicht op de maretakken. Ik ben de rondwandeling begonnen bij nummer 5.
Door Aad van Dorp

29 april 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door bossen met een weelderige ondergroei. In het gedeelte waar de Mariagrot ligt zag het helemaal wit door grote tapijten daslook. De in NL zeer zeldzame mannetjesorchis gespot. De routebeschrijving is perfect !
Door Eric en Lidia Korenblik

15 september 2019   

foto
Reactie
Een heel mooie wandeling. Vooral de tweede helft is prachtig, rond en op de Bemelerberg. Je komt dan ook in een soort kloof. Ik heb nog niet eerder zoiets in Zuid-Limburg gezien.
Door José

22 juli 2018   

Reactie
Super route, goed beschreven. Erg veel verrassingen onderweg! Aanrader voor het Zuiden.
Door Imke

7 april 2018   

foto
Reactie
Een route vol specials. Holle wegen, hoge heuvels, mega mergelgroeve, bostapijten vol anemonen, speenkruid en zelfs narcissen. Na Mariagrot fout gelopen, maar via verwaarloosd paadje een prachtig ommetje gemaakt. En Galloways aan de finish.
Door Liesbeth en Freek

23 maart 2018   

Reactie
Wat een fijne wandeling. Het begin is wat vlakker maar dan kom je bij de Bemelerberg..... kijk goed naar het bankje bovenop de berg. Daar sta je straks, na een heftige klim. Prima beschreven, wonderschoon.
Door W en E

12 november 2016   

Reactie
Een mooie route, zeker als je bedenkt dat je zo dicht tegen Maastricht aan zit. We hebben in de buurt van de Bemelerberg toch al vaker gelopen, maar deze tocht was echt speciaal.
Door Adri

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"