Epser Landleven

wandelroute - 11 km of 16 km

Epser Landleven is een rondwandeling door landgoedbos en boerenland. Al snel loopt u Epse uit en wandelt u door een stukje nieuwe natuur. Even verder slingert de route door het Epserbosch, met statige huizen die getuigen van een prima welstand. Op naar Oxe, een prachtig oud buurtschap, maar als de wind uit de verkeerde hoek komt, kunt u hier wel last hebben van verkeerslawaai. Maar daarna is het volop genieten van de rust en de ruimte van het boerenland. De route gaat over zandwegen, beekoevers, bospaadjes en rustige verharde weggetjes. Als bijzonder extraatje kunt u kiezen voor een korte heen en weer wandeling van zo’n 2km langs de zuidoever van de Dortherbeek.
Al met al een gevarieerde tocht waarbij u kunt genieten van het goede landleven.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Epse, De Pessink.
Bij mooi weer passeert u in Oxe een rustpunt: een bakfiets met versnaperingen. (U komt hier niet als u de inkoritng volgt.)
Verder is er geen horeca, dus neem zelf iets te drinken mee.

Tijdens het groeiseizoen kan er op het schouwpad langs de Dommerbeek hoog gras staan, maar ook bramen en ander prikkend spul. Neem de pijpen van de afritsbroek dus mee!

Tip: bent u (net als de routemaker) 'allergisch' voor verkeerslawaai, kies dan een dag waarop de wind niet uit de noordwesthoek komt. Of wandel de verkorte route plus het heen-en-weertje langs de Dortherbeek (14km). Gps’ers die voor de 16km of 14km route kiezen, vinden voor het heen-en-weertje een aparte track: 'Alt1 EpseBeek'.

Startpunt Epser Landleven

P Sportcomplex Het Hassink
Hassinklaan 3
7214 AA Epse

coördinaten: N52.22030 E6.20196
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

12 reacties

21 maart 2023   

foto
Reactie
Ondanks het regenachtige weer toch op pad gegaan voor de korte variant. Hierdoor is de aanblik van het landschap wel veel minder mooi. Maar het is een lekker ommetje.
Door Tineke Hirschler

1 mei 2022   

foto
Reactie
Lekker wandelweer, frisse lentekleuren, imposante bomen, mooie route (16 km. versie), die we al 'ns eerder op een mistige en winderige dag in november liepen. Wat een verschil tussen toen en nu ! O.k. wel relatief veel asfalt.
Door Annie en Ben van Lochem

10 januari 2022   

Reactie
Wandeling door de Achterhoek. Bos, landerijen, graskades langs de beken, teveel om op te noemen. Goed beschreven, wat niet eenvoudig is in het bos.
Door Ad van Heuven

15 december 2020   

foto
Reactie
We liepen een aangepaste versie: vanuit Epse naar Joppe en via Gorssel weer terug naar Epse. Mooi gebied met veel afwisseling, mooie bossen, beken, houtwallen en mooie doorkijkjes. De lokale kennis van Janneke kwam goed van pas. Loop de route, aanrader!
Door Evert Jan

28 november 2020   

foto
Reactie
Ondanks de hardnekkige mist, gure wind en de route die we bij tijd en wijle saai vonden (relatief veel asfalt en lange rechte wegen) toch genoten. Het verkeerslawaai bij Oxe viel ons mee. We zijn van plan de route ook nog eens in de lente te lopen.
Door Annie en Ben van Lochem

21 juni 2020   

foto
Reactie
Wat een verschil met november: bloemenweelde in de bufferzone, idyllisch buurtschap Oxe, gemaaide hooivelden en hoog gras (met brandnetels) langs de Dommerbeek.
Door Ria

31 mei 2020   

Reactie
Aardige wandeling door bos waarin prachtige villa’s. Daarna open tussen weilanden. Soms wat lange asfaltwegen. Niet meer over industrieterrein maar achterlangs via weitjes met poelen. In een beek een ringslang gespot.
Door Jan Willem en Martine

30 juni 2019   

foto
Reactie
Wij vonden dit een leuke afwisselende wandeling die goed beschreven is. Wij hebben de route van 11 km gelopen. Jammer dat de wandeling langs een bedrijventerrein loopt.
Door Saskia en Jan

3 februari 2019   

Reactie
Op een prachtig zonnige winterdag deze route gelopen. De route op de kaart doet anders vermoeden, maar je loopt verrassend veel in het groen met prachtige beken, plassen in een mooi coulisselandschap.
Door Tineke

27 november 2018   

foto
Reactie
Een mooie landelijke tocht met droge beken aan het einde van een bijzonder droog wandelseizoen 2018!
Door Ria

2 januari 2018   

Reactie
Zeer afwisselende wandeling. De honden moeten wel aan de lijn op de meeste plekken. We hebben de verkorte route gedaan en geen last van de snelweg gehad. Zou 4,5 ster geven als dat mogelijk was.
Door Mirjam

22 juli 2017   

foto
Reactie
Bij een wind uit de zuidhoek is dit zelfs een heerlijk stille wandeling, ondanks de A1 die vlakbij is. De route is verrassend landelijk en erg afwisselend. Wij hebben er van genoten.
Door Eduard Camping

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"