Wijngaard en Beekdal

wandelroute - 10 km of 13 km

Wijngaard en Beekdal is een prachtige rondwandeling. U loopt van het, midden in afwisselend natuurschoon liggende, 170 jaar oude, hotel restaurant Nol in ’t Bosch naar de Wijngaard Wageningse Berg, de eerste Nederlandse biologische wijngaard. Vervolgens wandelt u door de bossen van de Oostereng en het landgoed Quadenoord naar en door het Renkumse Beekdal, een uniek stukje natuur.
De korte variant van 10 km voert u via de Oostereng en het Landgoed Quadenoord sneller naar en vervolgens door het prachtige beekdal.

Praktische informatie

HRC Nol in 't Bosch is een gastvrij restaurant waar u voor een warme start hartelijk welkom bent.
Halverwege kunt u pauzeren in het gastvrije NIVON-natuurvriendenhuis De Bosbeek. Er is een koffieautomaat en er zijn sanitaire voorzieningen.

De wandeling is mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van Landgoed Quadenoord.

Quadenoord

Startpunt Wijngaard en Beekdal

P tegenover HRC Nol in 't Bosch
Hartenseweg 60
6704 PA Wageningen

coördinaten: N51.98430 E5.71604
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Joha van den Honert.

31 reacties

27 april 2024   

Reactie
Wandeling is op dit moment schitterend met al wat bloeit naar ook door de volle sprengen en beken na de vele regen. Slechts een klein stukje kon ik niet doen omdat het te nat was en ik mijn wandelschoenen zou overscheppen.
Door Willem van der Hoeven

27 februari 2024   

foto
Reactie
Prachtige wandeling rondom de Renkumse Beek. Het noordelijke deel is (nog!) mooier dan het zuidelijke, waar je heel wat honden treft.
De oversteek van de Beek bij het noordelijkste punt vereist nog net geen doodsverachting, wel een vaste tred.
Door Cor en Agaath Daalder

24 januari 2024   

foto
Reactie
Vandaag deze wonderschone route gelopen met begeleiding van het stormachtig ruisen van de wind. Zeer aan te bevelen !!
Door Freek Jansen

24 mei 2023   

foto
Reactie
Met de Vriendenwandeling van De Mooiste Routes maakte ik al kennis met dit paradijselijk beekdal. Deze kortere zeer groene route vond ik prachtig en heel afwisselend. Bedankt Peter en Joha!
Door Frits Talsma

26 april 2023   

Reactie
Een prachtige wandeling!
Door Piet en Joke

20 januari 2022   

foto
Reactie
Met een door Bert Spanjaard aangepaste route, nu 15 km, deze mooie wandeling gelopen. Heerlijk fris en af en toe wat wind, maar droog en ook nog de zon en soms strak blauwe lucht. De kleuren waren zo mooi! Heel afwisselende wandeling. Bedankt!
Door Thea Ackema

9 november 2021   

foto
Reactie
Tussen 2015 en nu al veel vaker genoten van deze prachtige route. De Renkumse bosuil liet zich deze keer niet zien. Maar met een overvloed aan warme herfstkleuren (we hadden geluk met de zon!) was het weer een feest om hier te mogen lopen.
Door Harm en Tiny

5 september 2021   

foto
Reactie
Een leuke afwisselende route (gevarieerd landschap) die goed beschreven is. Een bezoek aan de beeldentuin is echt een toevoeging aan de route. Bij de beeldentuin hebben we een versnapering genomen (ijsje).
Door Saskia en Jan

29 juli 2021   

foto
Reactie
Mooie en afwisselende wandeling. Een absolute aanrader!
Door Cor en Agaath

15 januari 2021   

Reactie
Heel mooie route!
Door Boudewijn

22 december 2020   

foto
Reactie
Deze wandeling in "onze achtertuin" is prachtig en heel gevarieerd!
Het stuk langs de beek bij het "Paradijs" is een van mijn - Ria - favoriete stukken. Deze beukenlaan is zelfs in de winter indrukwekkend!
Door Greetje en Ria

5 november 2020   

Reactie
Was een geweldige en afwisselende wandeling. Vooral langs en door de beekdalen met de mooie herfstkleuren. Bedankt.
Door Joke en Ben Hogendoorn

17 juni 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling van en met Peter Werkhoven gelopen. Mooi weer en leuke groep. Schitterende beekjes met rijke natuur, veel vogels, beeldentuin en renovatie watermolen Kwadenoord.
Door Evert Jan

16 mei 2020   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling door een afwisselend landschap. Er zijn beukenlanen, smalle paadje en kronkelende beekjes, een ven een kikkerpoelen. Heel fijn om een dag van te genieten, inclusief een vogelconcert.
Door Loes en Theo van den Dool

23 oktober 2019   

foto
Reactie
Genoten van deze wandeling door de prachtige herfstkleuren en de aanwezigheid van de vele paddestoelen. Wandelend langs de Bosbeek scheen de zon op het water in de beek wat een mooi kleurenspel opleverde rondom de vele beukenbladeren in de beek.
Door Marja

28 juni 2019   

Reactie
Prachtig gebied en goede routebeschrijving.
Door Cor

28 december 2018   

foto
Reactie
Op een koude dag deze mooie afwisselende route gelopen. Snel weer op temperatuur en genoten van de mooie omgeving. Een route met veel grafheuvels en mooie stroomgebieden van beken. Uitstekend om hiermee ons wandeljaar af te sluiten.
Door Marion en Fred

25 november 2018   

Reactie
Prachtige, gevarieerde wandeling. Zeker een aanrader voor de herfst met de mooie eikenbomen en beukenlanen. Uitstekend te volgen omschrijving.
Door Jolien Koole

8 juli 2018   

Reactie
Leuke boswandeling. De eerste paar kilometer is niet bijzonder. Het Beekdal is echter zeer mooi met een aantal smalle paadjes en mooie beken.
Door Peter

7 januari 2018   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling. Bij landgoed Quadenoord (tegenwoordig ook pauzepunt!) een mooie overlap met de wandeling BoerenBos. Leuk om daar na ruim 3 jaar ook weer eens langs te komen. Wel heel veel modder, dus waterdichte schoenen zijn aan te raden!
Door Marien

11 juni 2017   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Genoten van het kikkerconcert vanuit de kikkerpoel. Het beekdal was een lust voor het oog met diverse bloeiende planten.
Door Helma

26 februari 2017   

Reactie
Prachtige route, knap uitgezet. Raakt met enige regelmaat even de bebouwing of een parkeerplaats zonder dat dat ook maar enigszins storend is, maar de routes juist voor een ieder in de buurt instapbaar maakt. Heerlijk door het modderige bos gestapt.
Door Annemieke

23 oktober 2016   

Reactie
Een mooie boswandeling, geheel over onverharde paden. Na afloop heerlijke bitterballen gegeten bij Nol in 't Bosch.
Door Jaap Stoeller

10 juli 2016   

Reactie
Heerlijke wandeling, laatst gelopen april 2011, het plankier was nieuw voor ons.
Door Cees, Marina, Ingrid en Flora

20 maart 2016   

foto
Reactie
Mooie route met veel soorten bomen, dikke en dunne, kromme en rechte!! Beekdal met zijn heldere stroompjes en vlonderpad. Ondanks wat motregen weer de moeite waard en hebben weer genoten.
Door Peter en Tineke

27 februari 2016   

Reactie
Mooie rondwandeling. Met name het stuk vanaf de beken tot eindpunt is zeer de moeite waard.
Opm: met name de eerste1,5 km zijn de paden door boswerkzaamheden nu nauwelijks begaanbaar en zeker bij nat weer niet te doen.
Door Gerard en Carla

27 januari 2016   

foto
Reactie
Mooie wandeling door een gevarieerd landschap. Met voor mij als hoogtepunt het vele water in de prachtige beken. Van harte aanbevolen!
Door Arie Kooy

4 december 2015   

Reactie
Een prachtige wandeling door een heuvelachtig gebied. Wel een route waarbij rekening moet worden gehouden met natte en modderige paden, zeker in deze periode. Genoten van de mooie beekstukken en prachtige vergezichten over natuurgebieden.
Door Marion en Fred den Hertog

6 juni 2015   

Reactie
Voor de 2e keer deze prachtige, afwisselende route gelopen. Het leuke van de mooiste routes is o.a., dat je zelfs in eigen omgeving nieuwe paadjes ontdekt. Ga zo door, graag!
Door Ria van den Born

9 mei 2015   

Reactie
Een prachtige route door (donker) bos en akkerland met in het beekdal heel veel mooie stroompjes. Ook de lente is een mooi seizoen om deze wandeling te doen. Helaas waren de toiletten bij de natuurcamping inmiddels van een cijferslot voorzien.
Door Winnie

16 februari 2015   

foto
Reactie
Februari, een maand die wat saai lijkt tussen winter en lente in, maar dat gaat niet op voor deze route! Het mooie lage licht in het bos, de beukenlanen, het prachtige beekdal, de goudbruine bladertapijten.. en de nieuwe verrassende vlonder.
Door Tiny en Harm van der Meer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"