Schiereiland Keent

15 km

Startpunt

De Loonse schuur
Maasdijk 18
5371 PE Neerloon

coördinaten: N51.77770 E5.67924

Introductie

Op schiereiland Keent vindt u duidelijke paden en nieuwe struinnatuur om op eigen initiatief rond te wandelen. Keent bestond vroeger louter uit landbouwgrond en liep 's winters meestal onder water. Sinds de verbreding van de Oude Maasarm is Keent nu vooral nieuw natuurgebied en een expertisecentrum (Taurus) voor het terugfokken van oorspronkelijke wilde Europese runderrassen. Er zijn overal picknickplekken, interessante dieren en planten en mooie uitzichten. De dorpjes Neerloon en Overlangel langs start en finish van de route corresponderen prettig met schiereiland Keent.

Praktische informatie

U kunt de auto parkeren in Neerloon bij De Loonse Schuur of bij de kerk.
Horecagelegenheid De Loonse Schuur bij het startpunt is incidenteel geopend. Tel. 06-17824596 voor groepsafspraken.
Keent heeft een fraaie museumboerderij met horeca, bijna iedere dag geopend. Ernaast staat een informatieboerderij van Brabants Landschap/stichting Taurus. Informatie over Stichting Taurus vindt u op de website.
Op de dijk vanaf punt 3 grazen schapen. U moet soms over een hek klimmen. Tijdelijke hekken met lichte stroom kunt u zonder probleem platleggen, eroverheen stappen en weer overeind zetten.
Met dank aan de routemaker(s) Liesbeth Witteveen en aan de controleur(s) Niek Sanders.

11 reacties

14 augustus 2023   

foto
Reactie
Schiereiland Keent is een prachtig struinparadijs, waar je als dier en mens heerlijk kan genieten van de mooie natuur.
Door Freek Jansen

1 december 2022   

foto
Reactie
Op een grijze dag, toch nog een mooie natuurwandeling gemaakt. Wel veel rechte stukken. Het struin gebied is in dit jaargetijde erg nat en modderig.
Door Niek Sanders

7 mei 2022   

Reactie
Duidelijke routebeschrijving. Mooie route. Lekker op terras gezeten bij het museum.
Door Monique

6 september 2020   

foto
Reactie
Mooie route met prachtig weer erbij. Onderweg veel dieren gespot. En tussenstop halverwege bij “Wim” met heerlijke muntthee en appelgebak.
Door Marlies

24 juli 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtig gebied is het schiereiland Keent geworden. Als je je even inleest in de geschiedenis, zie je de vliegtuigen hier landen en opstijgen. Het lijkt een beetje op Tiengemeten, heerlijk rustig met hier en daar nog een paar boerderijen.
Door Hans en Els

26 april 2020   

foto
Reactie
Mooi gebied om te struinen. Geen prikkeldraad, alle hordes zijn te nemen. Klim gerust over een hek. Makke schapen. Geurende meidoorn. De Exmoorpony's en Taurosrunderen zijn vriendelijk. Applaus voor alle watervogels in deze nieuwe natuur.
Door Freek en Liesbeth

18 november 2018   

foto
Reactie
Ook in het najaar een mooie route om te wandelen, lekker uitwaaien.
Door Wim Groot Kormelink

2 april 2018   

foto
Reactie
Blijf me verbazen over de mooie natuur in ons Brabantse land. Vandaag bijzonder genoten van de weidse uitzichten omgeving Neerloon, Overlangel en Schiereiland Keent, een echte aanrader!!
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

21 april 2017   

Reactie
Goed beschreven route. Mooie natuur en cultuur op dit eiland. Extra bezoek waard is de museumboerderij van Wim de Kleijn. Wim is zeer enthousiast en maakt graag een praatje met elke gast die zijn boerderij aan doet.
Door Paul

4 oktober 2015   

foto
Reactie
Een mooie route door een bijzonder stukje cultuur en natuur langs de Maas. Wel veel asfaltwegen en op de Maasdijk kan het druk zijn. Erg geschikt voor een prachtige nazomerse dag (4 oktober), omdat er onderweg weinig schaduw is.
Door Marien

17 september 2015   

Reactie
In veel opzichten een aantrekkelijke tocht, waarbij het aanvankelijk nogal drukke gedeelte over de dijk ruimschoots wordt gecompenseerd door de rust en de schoonheid van het schiereiland Keent. Watervogels, nieuwe begroeiïng en mooie vergezichten.
Door Gert Mulder

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"