Golvend Noordwijk

wandelroute - 12 km

Noordwijk, de bloemenbadplaats. Veel bloemen zijn er op deze wandeling niet te zien. Soms een doorkijkje. Wel zijn er veel oude en jonge duinen, bij sommige is het echt klimmen geblazen. U loopt door een gebied waar wordt paardgereden en gemountainbiket, u passeert keer op keer de sporen er van. Maar u heeft geen last van ze en zij niet van u. Natuurlijk gaat de wandeling een stukje over het strand en ook door het bos.
Horeca is er aan het begin van de route. Voor horeca onderweg moet u Noordwijk in, naar de boulevard. Onderweg zijn er meer dan voldoende picknickplaatsen en bankjes.

Praktische informatie

Parkeren kunt u op de Duinweg, daar zijn meerdere parkeerplaatsen vlakbij de kruising met de Duindamseweg. Is het echt allemaal vol, dan kunt u ook op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer terecht. Deze parkeerplaats vindt u na een paar honderd meter als u bij het startpunt de Duindamseweg met de bocht naar rechts volgt.
U kunt de wandeling sowieso op deze parkeerplaats starten. In dat geval begint u te lezen bij nummer 6.

Voor een kopje koffie of zo voor of na de wandeling kunt u kiezen uit Hotel Fletscher, de Duinweg 100m inlopen op nummer 117. Of Bij De Duinen, de Duindamseweg inlopen en na 100m aan uw linkerhand op nummer 8.

Startpunt Golvend Noordwijk

Restaurant De Duinrand
Duindamseweg 17
2204 AR Noordwijk

coördinaten: N52.26990 E4.46716
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Kees Bakx.

8 reacties

30 mei 2022   

Reactie
Deze wandeling volgt helaas de gebaande paden en is daarom weinig boeiend. We zijn op een gegeven moment van het pad afgegaan om de route wat leuker te maken.
Door Joost Verbeek

31 maart 2020   

Reactie
Mooie afwisselende route met enkele pittige stukken.
Door Angeline

30 mei 2019   

foto
Reactie
Het is eigenlijk een relatief klein gebied waar je doorheen wandelt, maar het voelt als veel groter door de vele afwisselende stukken bos, zandverstuiving, duin en strand. Erg fijn dat de hond hier over het strand mocht (en tot 1 juni zelfs los!)
Door Marien

24 juni 2018   

Reactie
Heerlijke wandeling! Mooie afwisseling van bos, duin&strand.....paar lekkere klimmetjes en zelfs op zondag best rustig😉.
Door Desiree

29 december 2017   

Reactie
Vanmorgen deze prachtige afwisselende wandeling gelopen. Met de duidelijke routeomschrijving in de hand was het geen probleem om de weg te vinden. Een aanrader deze route!
Door Ger Stouten

4 juni 2017   

Reactie
Deze route behoort echt tot de mooiste routes. Een echte aanrader. Goede routebeschrijving.
Door Laurens Vos

17 augustus 2016   

foto
Reactie
Ida had deze afwisselende wandeling op de pool gezet. Met schitterend weer en een leuk gezelschap is het prima wandelen in deze duinen. Soms zat er een stukje zandpad in, om de meer geoefende wandelaar tevreden te stellen. Bedankt.
Door Ank de Graaff

24 maart 2015   

foto
Reactie
Het was een bjusterbaarlike (is Fries voor fantastische) wandeling: lege duinen, verlaten strand en zee met een oneindig zicht en duinen met naaldbomen. 4 uur heerlijk gewandeld, echt een aanrader.
Door Elske

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"