IJsselstroom

47 km

Startpunt

NS station Zutphen
Stationsplein 12
7201 ML Zutphen

coördinaten: N52.14460 E6.19434

Introductie

Door het project Ruimte voor de Rivier is het landschap tussen Brummen en Voorst ingrijpend veranderd. Er zijn nieuwe waterkerende dijken gemaakt waarop fietspaden zijn aangelegd. Tijdens deze fietstocht rijdt u steeds zo dicht mogelijk langs de IJssel waarbij u kunt genieten van riviergezichten, wolkenluchten en uiterwaarden. U fietst vanuit Zutphen naar Brummen. Daarna via Gorssel weer terug naar Zutphen.
Heeft u nog tijd over dan is een bezoek aan de historische Hanzestad Zutphen zeker de moeite waard.

Praktische informatie

Komt u met de auto, dan kunt u betaald parkeren in de P+R parkeergarage aan de achterzijde van het station: Lijmerij 2, Zutphen. Een alternatief is het parkeerterrein van Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve, Zutphensestraat 199, 6971 JT, Brummen. Zie de aanwijzingen boven de routebeschrijving.

Tijdens deze fietstocht steekt u eenmaal de IJssel over met het fiets-voetveer tussen Gorssel-Wilp: Het Dommerholtsveer vaart van eind april t/m oktober. Deze route is dus alleen te fietsen in de periode dat het pontje vaart.

Er is voldoende horeca langs de route. Aan de achterzijde van het station, Driekant Brood en Koffie, Lijmerij 23, alle dagen geopend, zondags vanaf 11 uur. Rustpunt de Hank, toilet aanwezig. Verder komt u langs Reuvershoeve en Museumcafé De Kribbe. Daarnaast zijn er diverse horecagelegenheden in Gorssel en Zutphen.
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Persoon en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

2 reacties

9 mei 2024   

foto
Reactie
Een schitterende tocht langs de IJssel. Met mooie oude stadjes, maar ook met de uitlopende natuur die er prachtig bijstond op deze lentedag. Daarbij geholpen door een heerlijk zonnetje en weinig wind, was het een genoegen om hier te fietsen.
Door Joke en Jaap

1 juni 2019   

foto
Reactie
Het is prettig fietsen rond Zutphen. Door mooie uiterwaarden en over dijken met weidse uitzichten. Een fraai uitkijkpunt aan het Twentekanaal. En tussendoor telkens weer DE verrassing: die schitterende IJssel. Prachtige route!
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"