Zevendorpentocht

51 km

Startpunt

Parkeerplaats Kasteel Slangenburg
Kasteellaan 6
7004 JK Doetinchem

coördinaten: N51.96030 E6.36342

Introductie

Zevendorpentocht brengt u van landgoed Slangenburg door bossen over mooie paden en weggetjes naar zeven landelijk gelegen dorpjes in de Achterhoek. De eerste vier zijn Gaanderen, Terborg, Silvolde en Ulft. De Oude IJssel stroomt door of langs deze plaatsen. In het verleden werd hier oer gewonnen, een ijzerhoudende grondsoort. Bij het water ontstonden er daardoor veel ijzergieterijen, waarvan er nu nog drie over zijn. In Ulft is DRU Industriepark een mooi voorbeeld van deze vergane glorie. U toert verder over prachtige nieuw aangelegde (kerken)paadjes en stille weggetjes naar de laatste drie dorpjes, Bontebrug, Sinderen en Westendorp. Van Westendorp uit fietst u langs de Boven Slinge en door de Slangenburgse bossen weer terug naar het kasteel.

Praktische informatie

De route is ook bereikbaar vanaf de stations Gaanderen, Terborg en Varsseveld. Vanaf
Varsseveld is er een beschrijving en track. De route wordt dan ruim 4,5km langer.

Tijdens de tocht komt u regelmatig horecagelegenheden tegen. Voor informatie en actuele openingstijden klikt u op de website.
Na 6km komt u langs Herberg Het Onland. Even buiten Gaanderen ligt Orangerie De Pol. In Terborg en Silvolde zijn er mogelijkheden om een terrasje te pikken. Er is altijd wel wat open.
In Ulft treft u op het DRU Industriepark, naast museale thema's, ook horeca aan: Het Schaftlokaal.
Na ruim 30km komt u bij B & B en theetuin NatuurlijkBUITEN.
Even verderop ligt Koffieboerderij Groot Nibbelink, ook een mooie pauzelocatie.
Circa 10km voor het einde van de tocht fietst u in Westendorp langs 't Pannekoekhuis Westendorp. Iets verder aan de linkerkant ligt Kulturhus De Vos.

Tip: wilt u nog verder fietsen en had u altijd al graag een Elfstedentocht willen rijden? Dat kan nu ook in de Achterhoek. We noemen het dan een Elfdorpentocht. Vanaf hetzelfde startpunt vertrekt Vierdorpentocht. Als u de combinatie met deze tocht kiest, fietst u door elf dorpen.

Waar mogelijk is gebruik gemaakt van fietsknooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

3 reacties

14 september 2023   

Reactie
Wat een schitterende, gevarieerde route over leuke fietspaden en voornamelijk smalle wegen.
Een grote aanrader!
Door Hanneke de Boer

20 mei 2023   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht langs al die dorpen. Het leukst vind ik toch altijd wanneer de route gebruik maakt van de mooie (kerken)paadjes.
Op het terras van kasteel Slangenburg is het goed toeven aan het eind van de rit.
Door Mieke

19 april 2023   

foto
Reactie
Een afwisselende tocht over rustige weggetjes en heel fraaie fietspaden. Rust en ruimte kenmerkt deze omgeving. Een kort bezoekje aan het DRU industriepark en het Schaftlokaal is aan te bevelen.
Door Marianne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"